Med "Find friends nearby"-funksjonen kunne du enkelt legge til nye venner blant folk som befant seg i nærheten. Men det varte ikke lenge.
Med "Find friends nearby"-funksjonen kunne du enkelt legge til nye venner blant folk som befant seg i nærheten. Men det varte ikke lenge.Vis mer

Finn Facebook-venner i nærheten

Facebook så ut til å rulle ut en ny tjeneste der du raskt kunne finne venner med de du er i nærheten av. Men det varte ikke lenge.

Oppdatert 26.06.12 10:26
Først rullet Facebook ut en ganske oppsiktsvekkende ny vennetjeneste. Stalkertjeneste, var det enkelte som kalte den. Nå har de fjernet funksjonen igjen. I følge Wired var dette bare noe utviklerne testet ut, og som man ikke vet om vil ende opp med å bli en funksjon til slutt, i likhet med mye annet.

Slik fungerte det (opprinnelig artikkel):

"Det var Olavesen du sa? En eller to s'er? Den første der? Neivel...ah, der ja. Det er jo deg, ja."

Sånn kan det gå om man ikke bruker den nye Facebook-funksjonen; Find friends nearby. Bruker du denne, slipper du å lete så lenge etter den du vil bli venn med.

Så lenge dere befinner dere i nærheten av hverandre (f.eks. på samme fest), gjøres det nå lett som en plett.

Alt du trenger å gjøre er å gå til fb.com/ffn (find friends nearby). Det må motparten også gjøre, og når begge a) har denne siden åpen og b) befinner seg i nærheten av hverandre, vil man enkelt kunne legge til den andre som venn.

Er det vanskelig å huske URL-en, finner du også den nye funksjonen litt godt gjemt i iOS- og Android-appene. Du åpner menyen på venstre side av skjermen, velger "find friends", "other tools" og "find friends nearby".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var jo strengt tatt litt vanskelig å huske det også. Jaja. Man kan ikke vinne hver gang.

En annen måte å utveksle kontaktinformasjon på, er å dunke telefonene i hverandre.