<b>BRILLEFIN:</b> Lurer du på hvordan du ser ut med briller? Det finnes en app for det. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BRILLEFIN: Lurer du på hvordan du ser ut med briller? Det finnes en app for det. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Finn dine neste briller med mobilen

Hvorfor dra til brillebutikken for å se på nyhetene, når du bare kan laste ned en app?

Tenkt til å kjøpe deg nye briller, men har ikke tid til å dra til brillebutikken for å se hvilke innfatninger som passer deg best? Eller kanskje kvier du deg for å gjøre det?

Ta brillebutikken hjem til deg i stedet. Med appen «Glasses.com 3D Fit» kan du nemlig lage et virtuelt prøverom på mobilen, og enkelt se hva slags stil du skal gå for uten å forlate ditt eget hjem.

Og det funker faktisk, og ser langt mer realistisk ut enn vi har opplevd med lignende prøveromstjenester, for eksempel til frisyrer.

Les også: Appen som lar deg sjekke lufttrykket i dekkene

3D-modell av hodet

SKANNER DEG: I løpet av noen få minutter kan Glasses.com-appen lage en realistisk 3D-modell av et 2D-bilde.
SKANNER DEG: I løpet av noen få minutter kan Glasses.com-appen lage en realistisk 3D-modell av et 2D-bilde. Vis mer


Appen lager en nøyaktig 3D-modell av hodet ditt, og lar deg på den måten se hvordan du ser ut med ulike type briller fra forskjellige vinkler. Kult, men også litt skremmende.

Oppsettet tar bare noen minutter. For å lage din profil må du først besvare noen spørsmål, blant annet om du er mann eller kvinne, hva slags type briller som passer deg og hva slags briller du ønsker deg.

Så må du holde opp mobilen med frontkameraet vendt mot deg, fortrinnsvis inntil et speil, for å kameraet skanne ansiktet ditt mens du vrir hodet fra side til side. Du blir heldigvis instruert i hva du skal gjøre underveis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sluttresultatet blir en interaktiv 3D-modell av hodet ditt som kan roteres 180 grader. Når den er ferdig, kan du begynne å bla deg gjennom vareutvalget.

KJØP I APP: Finner du et brillepar du liker, kan du enkelt kjøpe dem rett fra appen. Kun for USA, riktignok. Kanskje noe lignende kommer til Norge?
KJØP I APP: Finner du et brillepar du liker, kan du enkelt kjøpe dem rett fra appen. Kun for USA, riktignok. Kanskje noe lignende kommer til Norge? Vis mer


Alle innfatningene er skalert for å passe ditt ansikt, men du kan selv justere hvor de sitter på nesa ved å dra en finger opp eller ned på bildet. Du kan også endre hvordan de sitter over ørene.

Lurer du på hvordan brillene ser ut i forskjellig lys, er det også mulig å legge på Instagram-aktige filtre. Så finnes det også en delingsfunksjon som lar deg spørre venner på Facebook og Twitter om hva de synes du skal velge.

Les også: S.M.T.H. - verdens farligste app?

Du må fortsatt til optiker

Ganske smart og fiffig laget. Det er til og med "riktige" refleksjoner i brilleglasset slik at det skal se så ekte ut som mulig, noe det også gjør.

Naturligvis er det også mulig å bestille briller rett fra appen, men siden Glasses.com er en amerikansk brillekjede, er det ikke mulig å få sendt varene til Norge helt uten videre. Turen til optikeren kommer du derfor ikke helt foruten.

Appen kan imidlertid være et hendig verktøy i planleggingsfasen, mange av brillemerkene er uansett også tilgjengelig er til lands. Appen fungerer uansett så bra at den er et morsomt tidsfordriv.

Glasses.com for iPhone er gratis å laste ned fra App Store. En Android-versjon skal være under utvikling, mens det dessverre ikke nevnes noe om en eventuell Windows Phone-versjon.

Les flere mobil-saker på DinSide!