Finn Android-mobilen via Google

Et enkelt nettsøk er alt som skal til.

<b>SØK OPP MOBILEN:</b> Google gjør det enda enklere å spore opp en mistet telefon. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG
SØK OPP MOBILEN: Google gjør det enda enklere å spore opp en mistet telefon. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANGVis mer

Google har en tjeneste kalt Android enhetsbehanding, som lar deg spore opp en mistet mobil, og eventuelt låse eller slette den.

I stedet for å måtte lete opp nettsiden for sporingstjenesten hver gang du trenger å bruke den, har Google nå kommet opp med en enda enklere metode, du kan bare gjøre et nettsøk.

LES OGSÅ: Bedre sikkerhet i Android 5.1

«Find my phone»

Det er så lett som at du bare trenger å skrive «find my phone» i Googles søkemotor, det være seg fra adressefeltet i nettleseren eller selve google.no-siden.

For at det skal fungere, må du være logget inn med samme Google-konto på datamaskinene du skal søke fra og mobilen du skal spore opp. Så må du også ha nyeste versjon av Google-appen installert på telefonen.

Når du har gjort et søk på «find my phone», vil du få opp et søkeresultat som vist på skjermbildet under:

FANT DU DEN? Har du flere Android-enheter, kan du bruke rullegardinlista øverst til høyre for å velge den du leter etter. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FANT DU DEN? Har du flere Android-enheter, kan du bruke rullegardinlista øverst til høyre for å velge den du leter etter. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Du kan også velge hvilken enhet du leter etter (hvis du har flere), se hvor den befinner seg på kartet og om du vil ringe den opp.

Ikke på norsk ennå

Enn så lenge ser ikke sporingssøket ut til å fungere om du har valgt å ha google.com på norsk. Du kan imidlertid legge til "&hl=en" i adressen som dukker opp i adressefeltet etter at du har søkt, så vil du få den engelske varianten.

Vi antar det vil fungere med norsk Google etter hvert.

Du kan for øvrig ikke låse eller slette telefonen dersom den har blitt stjålet, da må du fremdeles inn i Android enhetsbehandling på adressen https://www.google.com/android/devicemanager.

LES GUIDE: Slik sikrer du mobilen din