Finland klar for nytt mobileventyr

I morgen kommer første mobil fra Nokia-utbryterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden smartmobilen revolusjonerte mobilmarkedet med lanseringen av den første iPhone i 2007 har det vært turbulente tider hos Nokia - en gang verdens største mobilprodusent.

Les også: Verden har fått et nytt mobilmerke

Forkastet eget OS

Lenge jobbet selskapet med sitt eget smartmobil-OS, MeeGo, men prosjektet ble brått forkastet da Nokia bestemte seg for å samarbeide tett med Microsoft og basere mobilen sine på Windows Phone.

Dette førte til at en rekke ansatte som var knyttet til utviklingen av MeeGo, brøt ut og startet selskapet Jolla. De fortsatte utviklingen av MeeGo, men endret navnet på operativsystemet til Sailfish OS.

Les også: Nordmenn mest fornøyd med Apple og Samsung

Nå kommer den

Og i morgen, 27. november 2013, kommer den første smartmobilen fra Jolla basert på Sailfish OS. Mobilen vil i første omgang kun være tilgjengelig i Finland, men det kan fort endre seg om produktet blir en suksess.

Og det kan den fort bli, takket være at den skal være i stand til å kjøre Android-apper direkte.

Mobilen har en 4,5 tommer stor skjerm, dobbelkjernet prosessor, 16 GB internminne som kan utvides med microSD-kort, støtte for 4G og ha et kamera med 8 megapiksels bildesensor. Den skal videre ha utskiftbare bakdeksler og batteri.

Mobilen har utskiftbart bakdeksel. Foto: Jolla
Mobilen har utskiftbart bakdeksel. Foto: Jolla Vis mer


Les mer om de tekniske egenskapene i denne artikkelen, som vi publiserte i mai.

Prisen ved lansering ligger på 399 euro, eller rundt 3.300 norske kroner.

Finland først

Selskapet skal ha uttrykt at de først og fremst vil satse på hjemmemarkedet Finland, men at også Kina står på listen over potensielle markeder, skriver Techcrunch.

Du finner mer informasjon om mobilen på jolla.com.

Flere ferske mobilsaker fra DinSide.no