Det finnes mange fotoapplikasjoner som kan gjøre mer enn det innebygde kameraet. Dette bildet er tatt med Camera360 Ultimate for Android. Foto: Pål Joakim Olsen
Det finnes mange fotoapplikasjoner som kan gjøre mer enn det innebygde kameraet. Dette bildet er tatt med Camera360 Ultimate for Android. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Fine fotoapplikasjoner til smarttelefonen

Ta spennende bilder i sommer?

Publisert
Sist oppdatert

Her er en håndfull fine fotoapplikasjoner til iPhone og Android.

Vi starter med tipsene for Apple-brukerne:

iPhone Camera+ (kr 14,-)

Camera+ er en finpolert kameraapplikasjon som gir deg utvidede muligheter både før og etter bildet er tatt. I tillegg kan bildene deles direkte på Facebook, Twitter eller Flickr, og du kan selv velge hvorvidt bilder skal lagres direkte til kamerarullen på telefonen, eller internt i Camera+ (du kan selvsagt eksportere bilder).

Oldbooth (kr 14,-)

Slik har du aldri sett DinSide-journalist Brynjulf Blix.
Slik har du aldri sett DinSide-journalist Brynjulf Blix. Vis mer


Hvordan hadde du sett ut om du hadde vært så gammel som du er nå på 80-tallet? Nettopp det kan du finne ut med Oldbooth, som har flere titalls ulike portrettyper du kan bruke og deretter sette på ditt eget ansikt. Veldig, veldig gøy her på kontoret, i hvert fall. Det finnes en gratis Lite-versjon som lar deg leke akkurat passe mye til at du kanskje dropper å kjøpe.

DropPhox (kr 14,-)

Denne applikasjonen fungerer på samme måte som den innebygde kameraapplikasjonen, men med én vesentlig forskjell – i stedet for å lagre bildene på telefonen din, legges de direkte på Dropbox-kontoen din. Dermed er bildene automagisk tilgjengelig på alle enheter du har koblet til denne kontoen.

Vil du lese mer om Dropbox, peker vi deg til flere artikler:
Slik bruker du Dropbox smartere
Motta store filer med Dropbox
Dropbox - din harddisk på nettet

Og her noen Android-varianter:
(Slik bruker du nye Android market)

Camera360 Ultimate (22,-)

Denne applikasjonen gir deg rundt 30 ulike bildeeffekter for å gi bildet et visuelt preg, men det er også mulig å laste ned tilleggspakker (gratis) for å lage montasjer der bildet av deg for eksempel dukker opp på en reklameplakat i en storby. Camera360 finnes også i en gratis prøveversjon.

Fine fotoapplikasjoner til smarttelefonen


Vignette (22,-)

Vignette har etter hvert blitt den rikeste applikasjonen hva angår bildeeffekter, og det er også en av de få som lar deg ta bilder med full oppløsning. Har også såkalt time lapse-funksjonalitet, der kameraet tar bilder med predefinerte intervaller (ned til hvert 15. sekund) for deretter å sette det sammen til en video. Kjekt er det også å kunne bruke volumknappen som utløserknapp, for deg som ikke har en dedikert kamerautløserknapp på telefonen fra før.

Vignette finnes også i en gratis demoversjon, som har samme funksjonalitet som fullversjonen, men som bare kan ta bilder med 0,3Mp oppløsning, så her er det mulighet å prøve før man kjøper.

Se mobilbildene direkte på TV

Med Photoshop express kan du rette opp skjeve horisonter lett som en plett.
Med Photoshop express kan du rette opp skjeve horisonter lett som en plett. Vis mer


Adobe Photoshop Express (gratis)

Adobes mobilversjon av Photoshop finnes også for iPhone, og lar deg utøve elementære operasjoner på bildene du har tatt, som beskjæring, retting av horisont, fjerning av røde øyne, fargejusteringer etc. Gir deg også muligheter til å dele bilder direkte til Facebook.

Morpho self camera (7,-)

Morpho self camera hjelper deg på flere måter om du vil ta selvportrett. Du angir hvorvidt det er én eller to personer i bildet, og så får du instrukser underveis (via høyttaleren altså) om at du må bikke kameraet mer til høyre, venstre, opp eller ned slik at motivet blir riktig. I tillegg kan applikasjonen ta bilde når folk smiler.

SAMLESIDE:

Apps

Picplz (gratis)

Den observante leser vil legge merke til at vi omtalte denne appen da vi tok en titt på fem mobile bildesamfunn. Picplz lar deg dele bildene dine med andre brukere og kommentere dem, og det er også mulig å poste bildene direkte på Facebook, Tumblr, Flickr eller hva det måtte være. Har også muligheten for å laste opp bilder du tar direkte til Dropbox.

Picplz er et bildesamfunn der man utveksler bilder med hverandre.
Picplz er et bildesamfunn der man utveksler bilder med hverandre. Vis mer


Flere detaljer om disse applikasjonene og flere til, finner du i våre tidligere omtaler:
Fem fine foto-apps til iPhone
Fem fine foto-applikasjoner til Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer