Meldingsapper til smarttelefonen har blitt utrolig populært. Men hvilken skal du velge?  Foto: Kirsti Østvang
Meldingsapper til smarttelefonen har blitt utrolig populært. Men hvilken skal du velge? Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Fem populære meldingsapper til mobilen

Glem SMS, her er appene du kan sende gratis tekstmeldinger med.

Meldingsapper kan være et smart alternativ til tradisjonelle tekstmeldinger. De lar deg sende tekst, bilder og annet til andre via Internett, så i teorien vil det kunne være gratis hvis man er koblet til et trådløst nettverk. Dette er spesielt kjekt dersom man er på ferie i utlandet, eller skal kommunisere med folk i andre land, hvor det som regel koster ekstra mye å sende en SMS eller MMS.

Er du koblet til mobilnettet, betaler du naturligvis for datatrafikken, men sender du bare tekst vil dette være en minimal utgift. Sender du derimot bilder kan kostnadene bli høyere, spesielt i utlandet.

Så hvilken meldingsapp skal du velge? Kanskje vår oversikt kan gjøre det litt enklere for deg!

Les også: Dette er fremtidens SMS

Viber

Viber er kanskje mest kjent som en populær app til å ringe gratis til andre med, men den kan også brukes til å sende tekstmeldinger. Meldingene kan også inneholde bilder, video og geografisk plassering, pluss en rekke såkalte emoticons, altså uttrykksikoner.

Viber fungerer på de fleste mobile plattformer, enten du har en iPhone, Android-telefon eller Windows Phone-telefon. Nylig kom tjenesten også med en desktop-klient for Windows og Mac-maskiner. Man kan riktignok bare bruke appen på en mobil enhet av gangen, men meldingene holder seg synkronisert med datamaskinen til enhver tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viber for iOS (gratis)
Viber for Android (gratis)
Viber for Windows Phone (gratis)

Fem populære meldingsapper til mobilen


WhatsApp Messenger

WhatsApp er i likhet med Viber også en populær app, men denne kan du ikke ringe med. Du kan imidlertid sende både tekst, bilder, video, lydklipp, kontakter og kartplassering. Det er også mulig å sende gruppemeldinger.

WhatsApp er også koblet opp mot telefonnummeret ditt, så du kan bare bruke den på en enhet av gangen. Til gjengjeld fungerer den på de fleste mobile plattformer.

WhatsApp Messenger for iOS (7 kroner)
WhatsApp Messenger for Android (gratis, så 0,99 dollar/året etter)
WhatsApp Messenger for Windows Phone (gratis, så 0,99 dollar/året etter)

Fem populære meldingsapper til mobilen


iMessage

Dette er Apples meldingstjeneste. Den er gratis, men kan kun brukes dersom du har en iPhone, iPad, iPod Touch eller Mac.

iMessage lar deg sende tekst, bilder og video, og du har tilgang til alle meldinger på alle enheter som er aktivert med tjenesten. På iOS-enheter er iMessage integrert i Meldinger-appen, og på Mac-en finnes det et eget program kalt Meldinger - alt kommer forhåndsinstallert, så du trenger ikke installere noe ekstra.

For å ta i bruk iMessage på din iOS-enhet, gå til Innstillinger > Meldinger og skru på funksjonen.

Les også: Derfor kan det være lurt å slå av iMessage

Fem populære meldingsapper til mobilen


Facebook Messenger

Facebook Messenger er mobilversjonen av nettsamfunnets meldingstjeneste. Med denne kan du enkelt sende tekst, bilder og lydmeldinger til vennene dine på Facebook - flere samtidig om du ønsker det. Meldingene du sender med denne appen er selvsagt også tilgjengelig i den vanlige Facebook-appen samt webversjonen av nettsamfunnet.

Nylig ble det også mulig å ringe med Facebook Messenger, men det krever at både den som ringer og den som mottar samtalen har appen installert på telefonen.

Facebook Messenger for iOS (gratis)
Facebook Messenger for Android (gratis)

Fem populære meldingsapper til mobilen


Google Hangouts

Google Hangouts finnes som apper for både iOS- og Android-enheter. I tillegg kan man bruke tjenesten i nettleseren, både i Gmail og den sosiale tjenesten Google+, og som et eget tillegg i Chrome.

Med Google Hangouts kan du sende tekst og bilder, og du kan også starte en videosamtale med opptil ti venner. Meldinger synkroniseres på tvers av enheter, slik at du kan starte en samtale på PC-en, og fortsette videre på mobilen.

Google Hangouts for iOS (gratis)
Google Hangouts for Android (gratis)

Fem populære meldingsapper til mobilen


Les også: Line - meldinger på kryss og tvers