Fem grunner til å bruke Nokia HERE

Glimrende gratis kartapp til mobilen.

<b>KUL FUNKSJON:</b> Nokias HERE-kartapp har en kul funksjon som lar deg se steder på kartet via kameraet på mobilen. Men den funker bare på Windows Phone. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KUL FUNKSJON: Nokias HERE-kartapp har en kul funksjon som lar deg se steder på kartet via kameraet på mobilen. Men den funker bare på Windows Phone. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veldig mange av oss bruker smartmobilen til å finne frem. Alle telefoner kommer med en kartapplikasjon. Android-telefoner har Google Maps, iPhone har Apple Maps og Windows Phone-telefoner har Nokia HERE.

Det er imidlertid fullt mulig å bruke en annen kartapp enn den som kommer forhåndsinstallert. Her er fem grunner til å velge Nokias løsning.

LES OGSÅ: Finn retningen i ruta

#1 og #2: Gratis og på alle plattformer

Nokia HERE er gratis, men det er den riktignok ikke alene om. Nokia HERE er imidlertid tilgjengelig på alle de tre store mobilplattformene, så du kan bruke appen uansett om du har en Android-mobil, iPhone eller Windows Phone. Kanskje du har et bein i flere leire?

#3: Offline-kart

NYTTIG PÅ FERIE: Denne funksjonen er gull verdt når du skal til utlandet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NYTTIG PÅ FERIE: Denne funksjonen er gull verdt når du skal til utlandet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Med både Googles og Apples kartapp er det mulig å bruke kartene uten internettilgang, men offline-støtten er ikke like god som i Nokia HERE. Her kan du laste ned hele land, ja faktisk hele kontinent, for offline-bruk, og da fungerer til og med sving-for-sving-navigasjon, noe de andre appene ikke kan tilby.

LES OGSÅ: Apple Maps - fortsatt ikke til å stole på?

#4: God navigasjon

Vi synes også Nokia HERE gjør en super jobb når det kommer til navigasjon. Søk opp hvor du skal, og appen vil komme med forslag til korteste rute enten du velger bil (trafikkinformasjon inkludert), kollektivt eller går til fots.

Kjøremodusen er dessuten svært god, fin og oversiktlig takket være blant annet 3D-modeller av bygninger og hastighetsinformasjon. iPhone-utgaven støtter enn så lenge ikke norsk tale.

KJØREMODUS: Nokia HERE har en informativ og oversiktlig kjøremodus. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KJØREMODUS: Nokia HERE har en informativ og oversiktlig kjøremodus. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


#5: Organiser favoritter i samlinger

Du kan stjernemarkere steder i HERE. Når du gjør det, kan du organisere de i samlinger, altså kategorier, enten i forhåndsdefinerte eller egendefinerte. Samlingene er dessuten enkle å hente opp ved en senere anledning. Kjekt både hjemme og ute på reise.

Nøyaktig hvor du finner samlingene, avhenger av hvilket operativsystem du bruker. På Windows Phone må du trykke på stjerneikonet nederst på skjermen, mens i Android og iOS, finner du samlingene i sidemenyen du henter opp ved å dra fingeren inn mot skjermen fra venstre.

SAMLINGER: Ta vare på viktige steder til senere. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SAMLINGER: Ta vare på viktige steder til senere. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Last ned:
Nokia HERE for Android (Google Play, gratis)

Nokia HERE for iPhone (App Store, gratis)

Nokia HERE Maps for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
Nokia HERE Drive+ for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)
Nokia HERE Transit for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

LES OGSÅ: Maps.me - gratis kartapp med full offline-støtte

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!