Enkelte Android-apper kan kjøre «på toppen», som denne gule klistrelappen.
Enkelte Android-apper kan kjøre «på toppen», som denne gule klistrelappen.Vis mer

Fem «flytende» Android-apper

Noen apper trenger ikke å kjøre i fullskjermmodus.

Både iOS og Windows Phone er laget slik at en app alltid bruker hele skjermbildet. Vil du sjekke noe i én app mens du skriver noe i en annen, er du nødt til å bytte mellom dem, og det kan enkelte ganger være litt slitsomt; for eksempel om du må huske en engangskode til nettbanken eller den slags.

På Android er det imidlertid mulig å se flere apps i samme skjermbilde.

Samsung demonstrerte dette da de lanserte Galaxy Note 10.1 der apper kunne kjøre på hver sin halvdel av skjermen, og flere andre enheter kommer nå med flytende apps; for eksempel Sony Xperia V.

Her er fem flytende apps du kan laste ned til din Android-enhet:

Floating stickies
Denne appen er, som navnet tilsier, en app som lar deg feste små klistrelapper rundt på skjermen. Klistrelappene kan lett flyttes på ved å dra dem rundt, eller endre størrelse ved å gjøre en klypebevegelse. I tillegg kan de gjemmes bak et lite ikon på venstre side av skjermen slik at de ikke er så sjenerende.

Dermed kan du fint notere en kode du mottar på SMS mens du ser på den, for eksempel, og så ha den tilgjengelig når du bytter over til en annen app.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem «flytende» Android-apper


Floating YouTube Popop Video
Med denne kan du se YouTube-vidoer uten at de opptar hele vinduet og dermed se musikkvideoer eller annet mens du chatter på Facebook.

Det letteste er nesten å søke opp en video via YouTube-appen og deretter velge denne appen fra delingsmenyen, men det er også mulig å starte den og søke etter videoer derfra. Vinduet kan både flyttes på og endres i størrelse.

SAMLESIDE:

Android-apper

AirCalc
Så vidt vi vet var dette den første flytende appen som kom, og er altså en kalkulator med mulighet for å kopiere og lime inn. I tillegg kan du sveipe fingeren til siden for å hente frem et nytt knappesett med mer avanserte funksjoner som kvadratrot, trigonometriske funksjoner etc.

Lilypad
Denne er nok mest praktisk om du har et Android-nettbrett og gir deg muligheten til å chatte på en rekke tjenester (GTalk, Facebook, MSN etc) uten at chatten opptar hele skjermbildet, slik at du også kan holde på med andre ting uten å bytte frem og tilbake hele tiden.

Les også: 10 anbefalte apps for Android-nettbrett

Floating Widget
Denne appen gjør at du kan gjøre en hvilken som helst widget (modul) flytende. Det kan være kjekt enten det dreier seg om å hoppe til neste sang, eller se klokke eller gjenstående batteri når du spiller et spill i fullskjermmodus, for eksempel.

Bruker du noen andre flytende apper, er du selvsagt mer enn velkommen til å dele dem i kommentarfeltet under.