Det finnes flere musikkspillere for Android – her er fem av de beste.
Det finnes flere musikkspillere for Android – her er fem av de beste.Vis mer

Fem fine musikkspillere for Android

Hør nettradio, syng med, få bedre formatstøtte ...

Mange sverger fortsatt til å spille "egen" musikk, til fordel som streamingtjenester der millioner av sanger bare er noen trykk unna. Det av flere årsaker – mange synes det er mer stas med en musikksamling man har opparbeidet seg selv, og i tillegg er det fortsatt et hav av musikk som ikke finnes på de populære streamingtjenestene.

Det er heller ikke alltid man har god nok nettilgang til å streame musikk, selv om f.eks. både Spotify og Wimp har støtte for å lagre noe musikk lokalt på telefonen, noe som forutsetter at du er en betalende abonnent.

Mens Apple er ganske strenge på å godta applikasjoner som dupliserer funksjonaliteten til de innebygde applikasjonene, er det fritt frem på Android. Her finnes det mye å velge blant, men vi har gravd frem noen av de beste alternativene. Har du andre gode forslag, anmodes du herved til å la høre fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også: Fem fine foto-apps for Android

PowerAmp

Lenka peker til gratisversjonen, som gir deg alle funksjonene i 15 dager før du eventuelt må bla opp 29 kroner. Dette er feinschmeckerens valg, med støtte for tapsfritt komprimerte formater som FLAC og Ape. I tillegg får du en ti-bånds equalizer som lar deg skreddersy lydbildet, der du kan lagre innstillingene pr sang eller spilleliste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem fine musikkspillere for Android


PowerAmp støtter også pausefri avspilling (gapless) og kan laste ned bilder av platecovre for de sangene som mangler det. Med i pakken får du også 4 widgets som kan plasseres på hjemmeskjermen, og det er mulig å skreddersy utseendet ved å velge blant flere temaer. Andre funksjoner som kan nevnes er scrobbling til Last.fm (en musikktjeneste der du kan logge hva du hører på) og muligheten for å pause musikken dersom du drar ut hodetelefonene.

Fem fine musikkspillere for Android


DoubleTwist

DVD-Jons DoubleTwist-programvare har noen snedige funksjoner. Avspilleren for Android er riktignok ikke veldig avansert, men går hånd i hånd med en desktop-versjon for OS X og Windows, som er påfallende lik Apples iTunes-programvare (og som gjerne henter musikk og spillelister fra iTunes om du vil). Her kan du koble til telefonen og dra over bilder, musikk og filmer (som konverteres på direkten dersom de er i et upassende format), men ved å oppgradere til AirSync, kan du gjøre dette også uten USB-kabel.

Og ikke bare det - AirSync støtter også Apples AirPlay-teknologi slik at du kan sende musikk trådløst fra Android-telefonen til en AirPlay-kompatibel enhet (f.eks. Apple TV) og lar deg også overføre sanger på direkten via NFC, der du bare lar to telefoner berøre hverandre.

Les mer om dette: DoubleTwist med støtte for NFC og Airplay

Fem fine musikkspillere for Android


TuneWiki

For deg som liker å oppdage musikk, er TuneWiki en feiende flott musikkapplikasjon. Her står det sosiale i fokus, der du kan følge andre brukere, sjekke ut hva de hører på og også lytte til klipp fra sangene du ikke a3llerede eier. I tillegg kobler TuneWiki seg til en omfattende database av sangtekster, som også vises i tråd med det som synges, slik at det er lett å synge med.

Les også: Oppdag ny musikk med Spotibot

Du kan også finne brukere i nærheten av deg og se hva de hører på, samt se topplister fra nært og fjernt. TuneWiki lar deg også høre på nettradiokanaler og tilbyr også her sangtekster til det du lytter på. Du kan også finne venner ved å logge på med Facebook- eller Twitter-kontoen din.

Versjonen lenket til er gratis og annonsefinansiert, men en tredvekroning gjør at du slipper annonsene.

Fem fine musikkspillere for Android


Audiogalaxy

Audiogalaxy er en gammel traver for de som begynte å samle på MP3-filer allerede på 90-tallet, men fremstår i dag som en helt annen tjeneste enn den den en gang var. Poenget denne gangen er at du kan spille musikk du har lagret på PC-en hjemme direkte på telefonen. Alt du trenger å gjøre er å installere en serverprogramvare på PC-en, opprette en konto hos Audiogalaxy og logge på den samme kontoen fra mobiltelefonen. Deretter kan du bla i arkivet og spille av akkurat det du vil.

Løsningen har forresten også en iPhone-applikasjon og kan også brukes slik at andre PC-er kan spille av musikk fra hjemmebiblioteket ditt. Audiogalaxy støtter også filer i FLAC-format (tapsfritt komprimerte filer), pausefri avspilling og scrobbling til Last.fm.

Songbird

Den er riktignok ikke full av funksjonalitet, men hvis du bare er ute etter en ren og pen musikkspiller uten så mye ekstra fuzz, er Songbird et fint alternativ.

Fem fine musikkspillere for Android


Applikasjonen er gratis og har grunnleggende funksjonalitet som redigering og opprettelse av spillelister, søk, tilhørende widget etc. I tillegg får du innbakt Facebook-liker-funksjonalitet, scrobbling-mulighet og også en litt fiffig Flickr-knapp, som lar deg se Flickr-bilder av artisten du hører på. Du kan også sende musikken over Bluetooth hvis du har en bil som støtter Bluetooth-overføring.

Har du tips til andre gode musikkspillere for Android? Ikke nøl med å høre fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.