Fem fine alarm-apper

Trøbbel med å stå opp?

<strong>LEI AV Å FORSOVE DEG?</strong> Hva med en alarm-app som krever at du tar bilde av vasken for å stoppe ringelyden? Foto: Jaemyung Shin/YouTube
LEI AV Å FORSOVE DEG? Hva med en alarm-app som krever at du tar bilde av vasken for å stoppe ringelyden? Foto: Jaemyung Shin/YouTubeVis mer

Denne helgen stiller vi klokka tilbake én time, og selv om man da skulle tro at det ble lettere å stå opp i tide, har medaljen en bakside.

Søndagen blir nemlig en time lenger, så om du legger deg på det vanlige tidspunktet søndag kveld, har du vært våken én time mer enn vanlig. Dermed kan mandag morgen bli ekstra tøff.

Mange bruker mobiltelefonen som vekkerklokke, og selv om de aller, aller fleste har en innebygd klokke/alarm-app, finnes det også godbiter i appbutikkene som kan være verdt en titt.

Spesielt om du er litt for ivrig på slumreknappen.

Her er fem fine alarm-apper:

Alarmy

TA BILDE: Hvis du må ta bilde av vasken for å slå av alarmen, kommer du neppe til å forsove deg.
TA BILDE: Hvis du må ta bilde av vasken for å slå av alarmen, kommer du neppe til å forsove deg. Vis mer


Med denne appen er det ikke bare å famle i mørket og trykke på skjermen for å stoppe alarmen. Alarmy krever nemlig at du enten rister telefonen et gitt antall ganger, eller tar bilde av et bestemt motiv.

Du kan selv velge hva dette motivet skal være, og er du smart, velger du noe som ikke er i nærheten i det du gløtter på øyelokket – for eksempel vasken på badet. Dermed blir du pent nødt til å karre deg ut av senga hvis du vil ha stillheten tilbake.

Den er kanskje ikke like snill hvis du har andre som sover i nærheten der du snubler deg ut på badet med alarmen på full guffe, men …

Alarmy for Android (Google Play, gratis)
Alarmy for iOS (App Store, kr 14)
(For Windows Phone finnes også en app som heter Alarmy, men dette er tilsynelatende ikke den samme.)

Alarm clock by DoubleTwist

DoubleTwist er selskapet til Jon Lech Johansen, mest kjent som DVD-Jon. De har laget flere apper, blant annet en musikk-app som så vidt vi kan erindre var den første som gav Airplay-støtte på Android.

Selskapet står også bak denne alarm-appen, som byr på et svært delikat utseende og en «dimmet» modus slik at telefonen kan vise klokken med svak bakgrunnsbelysning om natten, for deg som savner det fra den gamle vekkerklokka.

NATTKLOKKE: Med svak belysning kan DoubleTwist fungere som en nattbordsklokke om natten.
NATTKLOKKE: Med svak belysning kan DoubleTwist fungere som en nattbordsklokke om natten. Vis mer


Ved siden av å vekke deg med ringelyder, kan den også vekke deg med musikk om du installerer musikk-appen ved siden av. Appen kan også vekke deg når solen står opp der du befinner deg, eller når det er «sannsynlig» at du befinner deg i en lett søvnfase, som tilsynelatende kun er basert på statistikk og ikke på søvnmønster den fanger opp.

Alarm clock by Doubletwist for Android (Google Play, gratis)

Les også: Bli vekket av ekte personer

SpinMe Alarm Clock

OPP OG STÅ: Med SpinMe må du reise deg opp, holde to tomler på skjermen og snurre rundt din egen akse to ganger.
OPP OG STÅ: Med SpinMe må du reise deg opp, holde to tomler på skjermen og snurre rundt din egen akse to ganger. Vis mer


Her er også en av variantene som får deg opp fra senga, for den eneste måten du kan få alarmlyden til å stoppe på, er å reise deg opp, plassere begge tomlene på skjermen og snurre rundt to ganger.

Ellers har appen mulighet til å vekke deg enten med musikk på telefonen eller med en av de medfølgende alarmlydene og kan bruke en progressiv alarm som gradvis blir høyere.

SpinMe for iOS (App Store, kr 14,-)
SpinMe for Android (Google Play, gratis med reklame – kan fjernes mot betaling)

Sleep as Android

Dette er sannsynligvis den mest komplette alarmappen og har blitt lastet ned av over fem millioner Android-brukere. Sleep as Android har svært mye funksjonalitet. For det første kan appen logge søvnsykluser ved at du legger telefonen ved siden av deg i senga, selv om det er litt uenighet om det er et sjakktrekk. Med slik funksjonalitet kan du bli vekket i en fase der du sover lett, slik at det blir lettere å våkne.

I tillegg finnes en anti-snorkefunksjon som lager smattelyder når appen oppdager at du snorker (det skal visstnok være et effektivt botemiddel). Den kan også automatisk ta opp snakking i søvne.

SNORKER DU? Da lager Sleep as Android smattelyder for å stoppe deg.
SNORKER DU? Da lager Sleep as Android smattelyder for å stoppe deg. Vis mer


Videre finnes ulike oppgaver du må svare på for å slå av alarmen (regnestykker etc.), eller at du må berøre en NFC-brikke eller scanne en QR-kode for å stoppe den.

Sleep as Android har også innsovningsmodus med behagelige lyder og kan brukes med flere smartklokker, blant annet Pebble-klokka, Samsung Gear Live og LG G Watch. Den kan også brukes mot Philips Hue-lyspæren.

Her kan du se en video av hvordan appen fungerer.

Sleep as Android (Google Play, gratis – 25 kroner for å låse opp all funksjonalitet)

Tunein

KLOKKERADIO: TuneIn kan vekke deg med radio – også norske kanaler.
KLOKKERADIO: TuneIn kan vekke deg med radio – også norske kanaler. Vis mer


I stedet for den grufulle alarmlyden, er det flere som sverger til klokkeradio når de skal våkne på morgenen, og derfor tar vi også med appen Tunein, som gir deg en drøss av radiokanaler både fra Norge og andre land.

Ved siden av å kunne strømme radiostasjoner, finnes det også en alarmmulighet, som du får frem ved å lytte til en radiokanal og deretter velge options og set alarm.

TuneIn Radio for iOS (App Store, gratis)
TuneIn Radio for Android (Google Play, gratis)
TuneIn Radio (Windows store, gratis)

Hvilken er din alarm-favoritt? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.