Fem apps som gleder lommeboka

Bedre kontroll på egen økonomi.

DnB NOR og Telenor har begge Android-applikasjoner som gir deg greiere oversikt over egen økonomi.
DnB NOR og Telenor har begge Android-applikasjoner som gir deg greiere oversikt over egen økonomi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av Tommy Granli

Stadig flere har skaffet seg en smarttelefon, og med en slik i lomma er det blitt lettere å holde kontrollen over egen økonomi.

På en ny smarttelefon er det imidlertid sjelden å finne forhåndsinstallerte programmer relaterte til personlig økonomi.

Derfor har vi tatt turen til Android Market og funnet fem applikasjoner til Android som kan hjelpe deg med til å få bedre kontroll.

Og best av alt – samtlige er gratis!

DinSides mobiltester

Med 3G Watchdog holder du styr på hvor mye datatrafikk telefonen din bruker.
Med 3G Watchdog holder du styr på hvor mye datatrafikk telefonen din bruker. Vis mer


3G Watchdog

Denne applikasjonen er veldig nyttig å ha hvis du ikke har ubegrenset bruk av datatrafikk. Som navnet tilsier er det en ”vakthund” som passer på forbruket ditt.

Måten det funker på er at du enkelt stiller inn hvor stor kvote du har på ditt abonnement. På en presentabel måte vil 3G Watchdog fortelle deg hvor mye som er brukt underveis. Programmet har to widgets som kan plasseres på hjemmeskjermen. Du kan i tillegg sjekke dagens, ukens og månedens forbruk. Hvis du nærmer deg månedsgrensa vil ikonet endre farge fra grønn til rød.

Applikasjonen er også lur å ha om du befinner deg i utlandet. Da kan du hele tiden ha kontroll over nettforbruket ditt om du så absolutt er nødt til å bruke det.

Når det gjelder surfing i utlandet, lønner det seg heller å la operatøren sette en grense for deg. På denne måten vil du kun få surfe til et visst nivå. Du kan sette grense på den summen du selv ønsker og får varsler etter hvert som forbruket har nådd grensa.

Med 3G watchdog kan du følge med underveis, og faktisk se om operatøren oppgir det riktige tallet på forbruket. På denne måten får du en fullverdig kontroll over kostnader og forbruk.

3G Watchdog finnes også i en Pro-versjon. Den koster cirka 17 kroner, og er mer detaljert. Gratisversjonen holder for de aller fleste.

Telenor-kunder kan følge med på påløpte kostnader fra sist faktura.
Telenor-kunder kan følge med på påløpte kostnader fra sist faktura. Vis mer


Telenor Faktura

En fin applikasjon som til enhver tid lar deg få sjekke ut forbruket ditt dersom du er Telenor-kunde. Du kan se forbruket på SMS, datatrafikk og samtaler. Tallene som kommer frem er påløpte kostnader siden forrige faktura.

I tillegg til selve applikasjonen, kan du også laste ned widgets som du kan plassere på hjemmeskjermen. Flere teleoperatører, som blant annet Netcom og Tele 2, kommer med sine apps om ikke så lenge.

DnB NOR

En svært enkel applikasjon å bruke. Den har enkle verktøy som oppgjørskalkulator, et kvitteringsarkiv, en valutakalkulator i tillegg til Mobilbank som tilbyr innlogging med BankID på mobil dersom du er DnB Nor-kunde.

I tillegg til banktjenester finner du en tjeneste som heter deler utgiftene. Denne kan være nyttig på turer, og hjelper deg med å fordele utgiftene på personene som var med. Du legger enkelt inn hvem som har betalt for hva, og så regner kalkulatoren ut hvem som skal betale hva til hvem når oppgjøres skal tas til slutt.

Valutakurser er alltid tilgjengelige med Currency Converter - også selv om du ikke har nettilgang.
Valutakurser er alltid tilgjengelige med Currency Converter - også selv om du ikke har nettilgang. Vis mer


Currency Converter

Skal du på ferie, er denne kjekk å ha med seg. Veldig enkel å bruke, og inneholder alle verdens myntenheter. Med denne appen kan du simpelt gjøre om britiske pund til amerikanske dollar, eller Euro til Yen. Og selvsagt norske kroner til hvilken som helst valuta. Du kan også sammeligne to myntenheter over tid og få resultatet fremstilt som grafer.

Applikasjonen fungerer dessuten om du ikke har nettilgang.

Med Gasdroid kan du sjekke hvor det er billigst bensin i nærheten av der du er nå.
Med Gasdroid kan du sjekke hvor det er billigst bensin i nærheten av der du er nå. Vis mer


Gasdroid – Billig bensin

I det siste har høye kostpriser på bensin og diesel ført til flere prisøkninger. Når hver krone gjelder, er det greit å vite hvor man får tak i det billigste drivstoffet.

Med Gasdroid gjør du akkurat det. Ved hjelp av din GPS-posisjon får du vite hvor du får tak i det rimeligste drivstoffet i nærheten. Du kan velge maksimal avstand du vil kjøre for å fylle bensin/diesel og antall bensinstasjoner som skal vises.

Etter at du har søkt, kommer bensinstasjonene frem med navn i en liste. I denne listen står det hvor langt det er til de forskjellige bensinstasjonene. Trykker du på en av stasjonene, kommer prisen på bensin og diesel opp. I tillegg kan du velge å se stasjonene på et kart, for å se hvilken som er best å velge med tanke på den kjøreretningen du skal.

Det viktigste ved denne appen er at Ola Nordmann oppdaterer databasen etter et besøk på en bensinstasjon. Etter hvert som denne tjenesten får flere brukere, vil den øke i popularitet.

Har du noen tips til applikasjoner som kan hjelpe til på økonomien? Del dem gjerne med DinSides lesere i kommentarfeltet under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!