Feil i Windows Phone kan føre til massiv databruk

Flere gigabytes til ingenting.

Har du opplevd at mobilen din har lastet ned data uten at du har vært klar over det? Bruk debatten nederst i artikkelen til å dele dine opplevelser med andre lesere. Foto: Kirsti Østvang
Har du opplevd at mobilen din har lastet ned data uten at du har vært klar over det? Bruk debatten nederst i artikkelen til å dele dine opplevelser med andre lesere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft har bekreftet at det er en feil i operativsystemet Windows Phone 8 som kan føre til massiv lasting av mobildata uten at du foretar deg noe som helst. Journalister knyttet til nettstedet The Verge opplevde at 3,3 GB med data ble lastet ned i løpet av en uke uten at de var klar over det. Av disse var 300 MB mobildata.

Les også: Kan dette redde dekningen?

Twitter-implementasjon

Feilen ligger i den innebygde Twitter-funksjonaliteten i operativsystemet gjennom People Hub (Personer). Det viser seg nemlig at mobilen hyppig laster ned profilbildene til Twitter-kontaktene dine, og jo flere kontakter du har, jo mer data lastes ned, skriver The Verge.

Ifølge nettstedet skal Microsoft ha en midlertidig fiks klar, som gjør at Twitter-kontoen kun synkroniseres en gang om dagen. Man kan også fjerne Twitter-kontoen og benytte webutgaven av Twitter til feilen er ordentlig fikset. Det har Microsoft lovet skal skje i løpet av de neste ukene, ifølge kilden.

Variabelt problem

I debatten knyttet til artikkelen kommer det imidlertid fram at problemet slett ikke er like stort hos alle Windows Phone-brukerne.

Har du opplevd noe tilsvarende, enten med Windows Phone, Android eller iOS? Del erfaringene dine med andre lesere i debattfeltet.

Les også: Streamer NRK TV på mobilen uten kostnad

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!