Bøybar nå, rullbar og brettbar neste? OLED-teknikken byr på mange muligheter. Foto: Samsung
Bøybar nå, rullbar og brettbar neste? OLED-teknikken byr på mange muligheter. Foto: SamsungVis mer

Får vi rull- og brettbare mobiler?

Både Samsung og Nokia tenker fleksible skjermer, i første omgang bøybare.

I forrige uke skrev vi om Nokias prototype av en mobil som kunne bøyes og tøyes, og på den måten navigere i foto- og musikksamlinger - blant annet. Du finner saken og videoen her.

Mange vil kanskje spørre seg om hvorvidt dette representerer et fremskritt eller ikke, men Nokia er ikke den eneste mobilprodusenten som sysler med slikt. Ifølge amerikanske PC World planlegger Samsung å selge mobiler med slike fleksible skjermer allerede til neste år, og i neste omgang vil teknologien også brukes i nettbrett og andre portable enheter, skriver vår kilde.

Også vårt søstermagasin ITavisen omtalte dette.

Bare begynnelsen?

Det har lenge vært kjent at OLED og AMOLED-skjermer kan lages så tynne at de kan bøyes. I fremtiden vil vi muligens se produkter med skjermer som virkelig er fleksible, og som kan rulles og brettes. Dermed kan vi få telefoner som kan bæres som armbånd, eller mobiler med store skjermer som kan rulles eller brettes sammen, og puttes i lommen, mener produsentene.

Videoen under viser litt av hva Samsung har i tankene. Om vi får se noen av disse konseptene realisert allerede i 2012, gjenstår imidlertid å se:

Les også: DinSide tester mobiltelefoner.