<strong>INVITASJONEN:</strong> Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple
INVITASJONEN: Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple Vis mer

iPhone 7 kommer 7. september

Får iPhone 7 det beste mobilkameraet?

Invitasjonen peker tydeligvis på kameraegenskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Som vanlig er det knyttet stor spenning til hva Apple finner på med årets iPhone-modeller, som blir nummer 14 og 15 i iPhone-rekken.

Alle de ferske ryktene om iPhone 7 kan du lese her.

Én ting er i hvert fall sikkert – de nye telefonene vises frem onsdag i neste uke – den 7. september klokka 19 norsk tid.

Invitasjonen ser du over – mens den tradisjonelt pleier å være hvit, er den nå sort. I tillegg består den av uskarpe lyskilder som former den øverste delen av Apple-logoen.

Kamera-triksing?

Slike uskarpe sirkler kalles bokeh på fagspråket og fordrer gjerne at du bruker en stor blenderåpning og fysisk lange brennvidder, med dertil store bildebrikker. De er ikke så lette å få til på en mobiltelefon med mindre du har fokus veldig nært objektivet.

Ifølge ryktene vil iPhone 7 Plus komme med et dobbelt kameraoppsett ikke veldig ulikt det vi finner i Huawei P9 og Honor 8. Også disse telefonene kan simulere en stor blenderåpning ved at de registrerer ekstra dybdeinformasjon i bildet, så det er tydelig at Apple her tenker i de samme banene.

Og at invitasjonen er sort, tolker vi som at kameraet også vil være sterkt utrustet for å ta bilder i svak belysning; en setting der mobilkameraer tradisjonelt ikke har vært så gode på grunn av de små bildebrikkene.

Bare å finne frem popkornet

Gleder du deg til å se hva Apple har i ermet er det altså bare å holde av kvelden den 7. september.

Vi regner med at Apple kommer til å livestrømme pressekonferansen på nettet, og så kommer vi selvsagt til å følge med her på Dinside også.

LES OGSÅ:
7 rykter om iPhone 7
iPhone 7 kan miste lydutgangen
Slik blir iOS 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer