iPhone 7 kommer 7. september

Får iPhone 7 det beste mobilkameraet?

Invitasjonen peker tydeligvis på kameraegenskapene.

INVITASJONEN: Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple
INVITASJONEN: Slik ser invitasjonen Apple har sendt ut til amerikanske medier i forbindelse med iPhone 7-lanseringen. Foto: Apple Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som vanlig er det knyttet stor spenning til hva Apple finner på med årets iPhone-modeller, som blir nummer 14 og 15 i iPhone-rekken.

Alle de ferske ryktene om iPhone 7 kan du lese her.

Én ting er i hvert fall sikkert – de nye telefonene vises frem onsdag i neste uke – den 7. september klokka 19 norsk tid.

Invitasjonen ser du over – mens den tradisjonelt pleier å være hvit, er den nå sort. I tillegg består den av uskarpe lyskilder som former den øverste delen av Apple-logoen.

Kamera-triksing?

Slike uskarpe sirkler kalles bokeh på fagspråket og fordrer gjerne at du bruker en stor blenderåpning og fysisk lange brennvidder, med dertil store bildebrikker. De er ikke så lette å få til på en mobiltelefon med mindre du har fokus veldig nært objektivet.

Ifølge ryktene vil iPhone 7 Plus komme med et dobbelt kameraoppsett ikke veldig ulikt det vi finner i Huawei P9 og Honor 8. Også disse telefonene kan simulere en stor blenderåpning ved at de registrerer ekstra dybdeinformasjon i bildet, så det er tydelig at Apple her tenker i de samme banene.

Og at invitasjonen er sort, tolker vi som at kameraet også vil være sterkt utrustet for å ta bilder i svak belysning; en setting der mobilkameraer tradisjonelt ikke har vært så gode på grunn av de små bildebrikkene.

Bare å finne frem popkornet

Gleder du deg til å se hva Apple har i ermet er det altså bare å holde av kvelden den 7. september.

Vi regner med at Apple kommer til å livestrømme pressekonferansen på nettet, og så kommer vi selvsagt til å følge med her på Dinside også.

LES OGSÅ:
7 rykter om iPhone 7
iPhone 7 kan miste lydutgangen
Slik blir iOS 10