<strong>NEI, NEI, NEI:</strong> Han skulle ha vært og trent i dag, men nå blir det bot.
NEI, NEI, NEI: Han skulle ha vært og trent i dag, men nå blir det bot.Vis mer

Får du ikke trent, betaler du

…og er du flink får du penger. Her er iPhone-appen som skal holde deg i skinnet.

Januar er måneden der treningssentrene er ekstra fulle. Nyttårsløftene skal holdes.

Men mange faller av. I løpet av noen måneder trenger man ikke lenger å stå i kø for å komme inn på spinning-salen, for faktum er at mange faller av lasset underveis, selv om de ambisiøse signerte under på 12 måneders avtalegiro bare noen uker i forveien.

Hva om du fikk bot for ikke å møte opp? Og fikk betalt dersom du var flink og fullførte det du hadde satt som mål?

Gympact er en iOS-app der konseptet er nettopp som beskrevet i forrige avsnitt. Du laster ned appen og registrerer deg, med kredittkortnummer. Dernest må du angi hvor hvilke dager du vil trene og hvor stor boten skal være når du ikke får trent (minimum $5).

Får du ikke trent, betaler du


Dette skjer på ukesbasis, så hver søndag kveld har du bundet deg til planen din for den neste uka. Med andre ord – vet du at du skal reise bort, slår du bare av Gympact for den neste uka.

Minimum 30 minutter

Dermed blir du også nødt til å ha med telefonen på treningssenteret og sjekke inn hver gang du trener. Det holder ikke bare å stå utenfor døren heller, eller – det vil si – det holder, men du er nødt til å være der minst en halvtime. Hver gang du ikke overholder avtalen, belastes kredittkortet ditt med summen du angav.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulrota er selvsagt at alle som er flinke og følger planen sin, får utbetalt. Alle "bøtene" legges i en pott og fordeles på de som har 100 prosent oppmøte i forhold til sin plan. Jo flere dager du har satt opp, desto større andel får du av potten.

Får du ikke trent, betaler du


Njaaa...skeptisk

Tjenesten ble lansert 1. januar, så vi vet ikke hvor elegant dette fungerer i praksis. Vi ser også en del svakheter der de som bor i samme bygg som et treningssenter bare kan sitte i sofaen og cashe inn hver uke, jailbreakede telefoner kan sikkert lure tjenesten i forhold til hvor man befinner seg etc. For ikke å snakke om feil i mobilnettet, frastjålede telefoner og så videre. Ja, bare det at du må ha på GPS en halvtime belaster batteriet en del, så møt for all del ikke opp med 4% igjen på batteriet.

Brukerkommentarer som When looking at nearby 'gyms' many of them are houses or apartments. Seems like people are bucking the system and no one is making them accountable øker vel heller ikke vår umiddelbare lyst til å prøve ut, for å si det forsiktig.

Les også: Sosial trening på telefonen

Men, for all del – høres det fristende ut må du gjerne prøve. For vår del holder tanken på at den månedelige femhundrelappen går rett ut av vinduet om man ikke møter opp i lange baner.

GymPact (App Store, gratis)