Facebook tvinger mobilbrukere over på Messenger-appen

Det er ikke første gang, men nå fjerner de smutthullet via mobilnettleseren.

<b>SORRY:</b> Ingen kjære mor om du ønsker å bruke Facebook Messenger på mobilen - nå må du installere appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SORRY: Ingen kjære mor om du ønsker å bruke Facebook Messenger på mobilen - nå må du installere appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For drøyt to år siden fjernet Facebook chattefunksjonalitet fra sin hovedapp og krevde at iOS- og Android-brukere benyttet seg av den dedikerte Messenger-appen i stedet.

For dem som har ønsket å lese og skrive Facebook-meldinger uten å installere en egen app, har det vært mulig å bruke mobilversjonen av Facebook i nettleseren (m.facebook.com).

Men nå er Facebook i ferd med å fjerne også dette smutthullet, skriver Independent.

LES OGSÅ: Her er de nye Facebook-emojiene!

Nektes adgang

For å fremdeles kunne chatte med sine Facebook-venner på mobil, må man altså installere Messenger-appen.

INSTALLASJONSVARSEL: Slik ser det ut om du går til meldingsboksen i den dedikerte Facebook-appen uten å ha Messenger installert. En lignende beskjed vil du snart få i mobilversjonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
INSTALLASJONSVARSEL: Slik ser det ut om du går til meldingsboksen i den dedikerte Facebook-appen uten å ha Messenger installert. En lignende beskjed vil du snart få i mobilversjonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Prøver du å lese Facebook-meldinger via mobilversjonen, vil du få beskjed om at du må installere appen for å lese dem. Enn så lenge virker det kun å være Android-brukere som får dette varselet, men vi antar det kommer til iPhone etter hvert.

Det er flere årsaker til at folk frem til nå har latt være å installere Messenger-appen. Noen sitter med gamle telefoner med lite lagringsplass, og Facebooks apper tar gjerne mye lagringsplass.

I tillegg er det kjent at Facebooks apper trekker mye strøm når de kjører i bakgrunnen.

Som vi har skrevet tidligere, vil Messenger-appen også ha tilgang til kontaktene dine ved installasjon, med mistanke om at de snoker på hvem brukerne snakker med, også utenfor Facebooks vegger.

LES OGSÅ: Slik avslører du falske Facebook-profiler

Hvorfor gjør de det?

Facebook mener på sin side at å tvinge folk over på Messenger-appen vil gi dem den beste brukeropplevelsen.

Hva bruker du for å lese og sende Facebook-meldinger på mobil?

(Avsluttet)
Messenger-appen(66%) 1814
Mobilversjonen(19%) 532
Bruker ikke Facebook(15%) 411
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Vi har jobbet hardt med å få Messenger til å bli den beste måten å kommunisere med andre på ved å legge til funksjoner som videosamtaler, kommunikasjon med bedrifter, GIF-er og mye mer. Ved å bruke Messenger-appen lastes meldinger inn 20 prosent raskere, og man får en rikere opplevelse, sier en talsperson for Facebook til Dinside.

Hva brukere med eldre telefoner som ikke har plass til å installere apper skal gjøre, har de ikke noe svar på.

... Og den egentlige grunnen?

Som Independent påpeker, er det imidlertid mer verdifullt for Facebook å være installert på folks hjemskjermer enn at de besøker nettsiden. Apper får tilgang til mer informasjon på telefoner, noe som gjør at nettsamfunnet kan få mer innsikt i hvem som snakker med hverandre.

I tillegg har nok Facebook som mål å være folks foretrukne meldingsklient fremfor apper som WhatApp (selv om den riktignok eies av Facebook), iMessage og så videre.

For noen uker siden lanserte Google enda en chatteapp, Allo, selv om de har en annen fra før av (Hangouts).

LES OGSÅ:
Snart kan du bestille pizza via Messenger
Nå får du ny Facebook-profil
Slik strømmer du video live på Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!