Facebook tømmer iPhone-batteriet

Heldigvis er det enkelt å stoppe. Her viser vi deg hvordan.

<b>POPULÆR:</b> Facebook er en av de mest populære appene til smartmobiler. Men du bør kanskje ikke bruke den så mye. Foto: KIRSTI ØSTVANG
POPULÆR: Facebook er en av de mest populære appene til smartmobiler. Men du bør kanskje ikke bruke den så mye. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Vi hører titt og ofte om iPhone-brukere som sliter med dårlig batterikapasitet. Det er lett å tenke at det er selve batteriet som er problemet, men saken er nok mer komplisert enn som så.

Det er særlig ved en stor oppgradering av iOS at alle batteriklagene kommer. Ny programvare betyr som regel nye funksjoner, og det fører ofte til høyere strømforbruk enn før.

Les også: Nye batteriproblemer i iOS 7.1

En av verstingene

Men så er det også enkelte apper som kan være strømtyver. Særlig dem som ligger i bakgrunnen og laster ned data for å holde deg oppdatert til enhver tid.

En av verstingene i den sammenheng skal visstnok være Facebook, ifølge Scott Loveless, en tidligere Apple Store-ekspert som har undersøkt batteribruken på iPhone grundig, skriver The Guardian.

Les også: Slik lader du mobilen raskere

Sjekker hele tiden etter nye meldinger

For selv om du ikke har selve Facebook-appen åpen, bruker den fremdeles ressurser på telefonen.

SKRU AV: Ved å deaktivere denne innstillingen, kan du spare strøm på telefonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SKRU AV: Ved å deaktivere denne innstillingen, kan du spare strøm på telefonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Det skyldes blant annet at den innbygde meldingstjenesten jobber med å holde deg oppdatert på innkommende beskjeder til enhver tid.

Kjekt for deg, men ikke så kjekt for iPhone-batteriet.

Det var spesielt ett funn som overrasket den tidligere Apple Store-ansatte.

Ved å deaktivere to bakgrunnsfunksjoner gikk batterikapasiteten fra 12 prosent til 17 prosent, ifølge en lengre utredelse på nettstedet Overthought.org.

Årsaken til det er at belastningen på prosessoren blir mindre, noe som betyr at batteriet da varer lenger.

Les også: Ring gratis med Facebook Messenger

Dette kan du gjøre

De to funksjonene det er snakk om er stedstjenester og bakgrunnsoppdatering i iOS 7. Ved å skru av disse, vil du forhåpentligvis da merke at strømsluket ikke blir like stort som før.

  • For å gjøre det, gå først til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester, og deaktiver bryteren ved siden av Facebook.
  • Gå så til Innstillinger > Generelt > Bakgrunnsoppdatering, og gjør det samme der.
  • Det er ikke første gang vi hører beskyldninger om at Facebook tømmer mobilbatteriet. I fjor hevdet flere utviklere det samme. Android-appen er visstnok ikke noe bedre.

    For enda flere tips til hvordan du får bedre batteritid i iOS 7, sjekk ut denne artikkelen.