Facebook oppdatert for iOS 7

iPhone og iPad-appen får blant annet nytt utseende.

FORANDRES IGJEN: Slik ser "nye" Facebook ut på iPhone. Appen har fått en flatere mer moderne design som står i stil med iOS 7. Foto: Facebook
FORANDRES IGJEN: Slik ser "nye" Facebook ut på iPhone. Appen har fått en flatere mer moderne design som står i stil med iOS 7. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld ble iOS 7 sluppet for nedlasting, og i forbindelse med lanseringen er en rekke apper også blitt oppdatert.

Blant dem er Facebook, som byr på et nytt brukergrensesnitt som står mer i stil med Apples nye operativsystem, i tillegg til en ny type navigasjon på iPhone.

Se hva som er nytt i iOS 7 i vår videogjennomgang

Si farvel til sidemenyen

Den oppdaterte appen er mest annerledes på iPhone, og ikke fullt så annerledes på iPad. Navigasjonsmenyen som var på toppen av skjermen er flyttet nederst, og øverst er bare en blå linje igjen som viser navnet på seksjonen du er i, søkeknapp og snarvei til chat-funksjonen.

Alle funksjonene fra sidemenyen er puttet i den nye navigasjonsmenyen nederst, hvor du finner nyhetsstrømmen, venneforespørsler, meldinger og varsler. Trykker du på knappen «Mer», vil du få enda flere valg som tidslinjen, grupper, arrangementer og så videre.

Hvis du har trykket deg inn på et innlegg, en lenke eller lignende, kan du dessuten sveipe fra venstre til høyre for å gå tilbake til nyhetsstrømmen.

image: Facebook oppdatert for iOS 7


På iPad har brukergrensesnittet også fått den nye iOS 7-looken, men menyene og knappene er på samme sted som før. Den mest merkbare endringen i nettbrett-utgaven er at menylinjen øverst på skjermen er en anelse gjennomsiktig.

Facebook 6.5 er en såkalt universal app for iPhone, iPad og iPod touch, og kan lastes ned gratis på App Store her.

Visste du forresten at du kan få automatisk oppdatering av apper i iOS 7? Gå til Innstillinger > iTunes og App Store, og under seksjonen "Automatiske nedlastinger" skru på Oppdateringer.

Les også: Har Opera den beste nettlesere for iPad?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!