Mark Zuckerberg mente at iPad ikke var å betrakte som en mobil enhet. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse
Mark Zuckerberg mente at iPad ikke var å betrakte som en mobil enhet. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelseVis mer

Facebook med nye mobilversjoner

Android-versjon allerede ute, iPhone-versjon rett rundt hjørnet.

På en pressekonferanse i dag annonserte Mark Zuckerberg nye mobilversjoner av Facebook-applikasjonene.

Både iPhone og Android får nå den nye grupper-funksjonen, som lar deg opprette grupper av Facebookvenner for så å dele oppdateringer dere i mellom. Android-versjonen får i tillegg Places-funksjonen som har vært tilgjengelig på iPhone, og Zuckerberg hevdet at denne versjonen nå var på høyde med iPhone-utgaven.

Places, som lar deg sjekke inn på steder du befinner deg, er dog ikke tilgjengelig i Norge ennå.

DinSide fulgte Facebook-pressekonferansen direkte.

Deretter var fokus på nye funksjoner for utviklere. Det første var single-sign-on, som lar deg logge inn i andre applikasjoner med ett trykk dersom du allerede er logget inn på Facebook på mobiltelefonen.


Videre er Places-APIet (funksjonene Facebook tilbyr til andre som vil lage applikasjoner knyttet til hvor du befinner deg) utvidet slik at andre programmer og nettjenester både kan oppdatere posisjonen din og søke etter interessante steder i nærheten av der du befinner deg. Dermed kan du også se hvem som har sjekket inn i nærheten, uavhengig av hvilken lokasjonsbasert nettjeneste de har brukt (så lenge den utnytter Places-APIet, selvsagt).

I tillegg kan bedrifter lage tilbud som kan vises frem til de som er i nærheten av en butikk uten at det koster dem noe. Dermed kan du dra opp en meny på mobiltelefonen og se hvilke tilbud som er aktuelle i nærheten av der du er nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om dette i dekningen av Facebook-pressekonferansen.

Mange hadde på forhånd spådd at Facebook ville annonsere en egen mobiltelefon, men det ryktet ble kraftig avlivet tidlig i Zuckerbergs presentasjon. En offisiell iPad-app var også blant de heteste ryktene, men det ble også avfeid av Zuckerberg, som mente at en iPad er en datamaskin og ikke en mobil enhet (!), og at det dermed ikke hadde noe på denne pressekonferansen å gjøre.

Så gjenstår det å se, da, hvor lenge vi må vente her til lands før vi får Places-funksjonen vi også.