Facebook med ny, anonym app

Lar brukerne opprette samtalerom og delta anonymt.

<strong>ANONYMT:</strong> Facebooks nye chat-app, Rooms, lar deg være anonym. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANONYMT: Facebooks nye chat-app, Rooms, lar deg være anonym. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Facebook prøver seg stadig med apper litt på siden av grunnkonseptet.

Ikke bare eier selskapet de svært populære tjenestene Instagram og Whatsapp; tidligere har de også prøvd seg på en nyhetsleser med Paper. Dessuten har de en Snapchat-utfordrer i Slingshot; en tjeneste som også er tilgjengelig her til lands.

Det er imidlertid ikke nyvinningen Rooms, som kun er tilgjengelig i den amerikanske versjonen av App Store. Og foreløpig kun på iOS.

Les også: Slik får du amerikansk iTunes-konto

Anonym

I motsetning til hva Facebook står for til vanlig, loves man å være helt anonym når man bruker Rooms-appen. Tjenesten er i bunn og grunn en chattetjeneste der man deltar i ulike chatterom, og man kan selv velge hvilket navn man ønsker å opptre med for hvert av disse rommene.

Tanken er at hvem som helst kan opprette et rom, enten man vil avgrense det til et utvalg personer eller prate om et gitt tema. I alle rom kan man poste bilder og videoer eller skrive tekst på vanlig måte.

QR-koder

QR-KODER: Slike koder trenger du for å «joine» et rom.
QR-KODER: Slike koder trenger du for å «joine» et rom. Vis mer

Vi humrer fortsatt av bloggen «Pictures of people scanning QR codes», men faktisk er det QR-koder som er inngangsbilletten for å delta i et rom på Rooms-tjenesten.

Les også: Slik skanner du QR-koder

De kan du enten scanne med appen, eller ta skjermbilde på telefonen dersom du snubler over en slik mens du bruker telefonen. Dernest kobler du deg til rommet ved å velge skjermbildet fra kamerarullen på telefonen.

Men hvor er rommene?

Når du tar tjenesten i bruk første gang, dukker det opp et par eksempelrom som du kan delta i. Ett av dem inneholder anbefalte rom, slik at du kommer deg litt videre enten du er interessert i biler, neglekunst eller et par andre temaer. Da er det bare å ta et skjermbilde av QR-koden, og så er du i gang.

Tjenesten har imidlertid ingen søkefunksjon så vidt vi kan se, så her må man rett og slett jakte selv etter flere rom å delta i.

Om tjenesten blir en suksess må vi innrømme å ha våre tvil om – foreløpig har appen bare 2,5 stjerner fra brukerne, og dette er jo egentlig på ingen måte et nytt konsept: