Nå kan Facebook-brukere lese inn meldinger til hverandre.
Nå kan Facebook-brukere lese inn meldinger til hverandre.Vis mer

Facebook med lydmeldinger

Og nå prøver de ut muligheten for telefoni over internett.

I den siste oppdateringen av Facebook Messenger-appen for iOS og Android er det nå blitt mulig å lese inn meldinger til hverandre i stedet for å skrive, slik du for eksempel også har mulighet til i den populære meldingsappen WhatsApp.

Det gjør du enkelt og greit ved å trykke på pluss-ikonet ved siden av skrivefeltet, for deretter å velge «ta opp tale». Så holder du fingeren nede på opptaksknappen mens du leser inn og slipper den for å sende. Vil du avbryte, skyver du fingeren vekk fra knappen.

Facebook med lydmeldinger


Kanskje mer interessant er det at Facebook tester ut nok en ny funksjon for enkelte kanadiske iOS-brukere. De kan nemlig ha vanlige telefonsamtaler over internett via Facebook Messenger-appen (såkalt VOIP - Voice Over IP), altså på samme måte som Skype, Viber og flere andre.

Det er neppe operatørene veldig begeistret for, som da blir ekskludert fra regnestykket dersom begge parter er koblet til et trådløst nettverk, for selv om mange bruker Viber og lignende tjenester, er det veldig mange som har Facebook-konto, og som da snart muligens vil kunne sende meldinger og ringe til hverandre.

I Sverige var det blant annet flere teleselskaper som for to år siden sperret for slike tjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muligheten for å sende talemeldinger får du om du oppdaterer Facebook Messenger-appen til siste versjon (altså den separate appen for meldinger og ikke den «vanlige» Facebook-appen).

SAMLESIDE:

Facebook