Facebook med helt ny Messenger-app

Nå skal du enklere kunne chatte med folk du ikke er venner med på tjenesten.

SEND MELDING: Facebook gjør stadig mer for å bli din foretrukne kommunikasjonstjeneste. Nå kan du sende meldinger til andre bare vha. telefonnummer. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SEND MELDING: Facebook gjør stadig mer for å bli din foretrukne kommunikasjonstjeneste. Nå kan du sende meldinger til andre bare vha. telefonnummer. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Facebooks dedikerte meldingsapp, Messenger, er oppdatert med en rekke nyheter.

LES OGSÅ:

I tillegg til helt ny design har den også fått muligheten til å sende meldinger til personer i kontaktlisten som ikke er dine venner på Facebook.

Nummeret må registreres

Det er altså ikke snakk om SMS-integrasjon, bare en ny måte å kontakte enda flere på via Facebooks meldingstjeneste. Selskapet er åpenbart interessert i at du velger dem som ditt foretrukne kommunikasjonsverktøy.

For å bruke funksjonen kreves det riktignok at man bekrefter sitt eget telefonnummer i Messenger-appen. Det gjør du når du starter den opp etter oppdateringen.

Les også: Styr unna iMessage for Android

Friskere design, mer brukervennlig

Brukergrensesnittet har som nevnt fått en overhaling i den nye Messenger-appen, tilsynelatende med iOS 7 og Android 4.4 i tankene. Temaet er lyst med blå elementer her og der. Appen er i det hele tatt ganske lik Apples egen meldingsapp.

Hele menysystemet er dessuten endret slik at det skal være enklere å navigere mellom kontaktlisten og samtalevinduer. Nå kan du også tydelig se hvilke personer som for øyeblikket er aktive i Facebook-chatten, og du kan også se om de er innlogget via web eller mobil.

MÅ PÅ APP: Nå tar Facebook vekk chattefunksjonen fra hovedappen sin. Foto: FACEBOOK
MÅ PÅ APP: Nå tar Facebook vekk chattefunksjonen fra hovedappen sin. Foto: FACEBOOK Vis mer

I tillegg kan du se om de bruker Facebook Messenger eller «bare» Facebook. Bare se etter det nye, blå Messenger-ikonet, så vet du at de bruker den dedikerte appen.

Nye lyder er også på plass, men de kan enkelt skrus av om du ønsker det. Ytelsen skal også være forbedret.

Les også: Her er 10 apper for alle smartmobiler

En merkelig ting

Den vanlige Facebook-appen er også oppdatert i forbindelse med Messenger-overhalingen. Har du begge appene installert på din iPhone, tvinges du nå over på den dedikerte meldingsappen når du skal sende en melding fra den vanlige appen.

Vi opplever det som merkelig og lite brukervennlig, og det virker heller ikke mulig å deaktivere det. Men det kan like gjerne være en vanesak.

Facebook Messenger for Android og iOS kan lastes ned gratis her.