Facebook lanserer egen ringe-app

Kan «Hello» danke ut den tradisjonelle ringe-appen?

<b>DEN NYE TELEFONKATALOGEN:</b> Facebook vil hjelpe deg når noen ringer. Foto: FACEBOOK
DEN NYE TELEFONKATALOGEN: Facebook vil hjelpe deg når noen ringer. Foto: FACEBOOKVis mer

Samtidig som at veldig mye har forandret seg i teknologiverden de siste årene, er det enkelte aspekter som har holdt seg noen lunde uforandret i samme periode.

Ta ringeappen, for eksempel, eller talltastaturet, om du vil. Appen vi bruker for å foreta anrop, lagre kontakter og så videre, er ikke så veldig ulik fra telefon til telefon.

Men nå vil Facebook gjøre noe med den saken. De vil med sin nye Hello-app for Android erstatte appen du vanligvis bruker når du skal ringe personer.

LES OGSÅ: Dette betyr den nye Facebook-endringen for deg

«Facebook-katalogen» er stor

Det finnes uttalige lignende apper, som tilbyr mye av samme funksjonalitet, så Hello er ingen revolusjonerende nyhet.

Nyhetsverdien ligger jo i at Facebook tross alt er en tjeneste veldig mange nordmenn bruker, og dermed har de et litt annet utgangspunkt enn mange andre lignende tjenester.

LES OGSÅ: Bytt ut ringe-appen med Truedialer

Sjekker nummer automatisk

TAST INN NUMMERET: Hello ser ut som en ganske vanlig ringe-app. Foto: FACEBOOK
TAST INN NUMMERET: Hello ser ut som en ganske vanlig ringe-app. Foto: FACEBOOK Vis mer


Hello kobles naturligvis opp mot Facebook-kontoen din, og bruker informasjonen om vennene dine for å presentere informasjon om dem når du er i kontakt med dem via appen.

Blir du oppringt, kan Facebook automatisk identifisere nummeret, siden det sjekker det opp mot informasjonen som folk har tastet inn på Facebook.

Hello bruker også VoIP (Voice over Internet Protocol) for å tilby gratis Wi-Fi-samtaler, en funksjon som har vært tilgjengelig i Messenger en stund allerede.

Designmessig er appen i stor grad bygd på Googles Material Design-prinsipper, og består av fanene «Nylige samtaler», «Kontakter» og «Innstillinger». Og selve talltastaturet, selvfølgelig.

LES OGSÅ: Nå blir Google mobiloperatør

Tilbyr forretningssøk

BLOKKER NUMRE: Du skal også kunne blokkere telefonnumre fra Hello-appen. Blokkerte samtaler går rett til telefonsvareren. Foto: FACEBOOK
BLOKKER NUMRE: Du skal også kunne blokkere telefonnumre fra Hello-appen. Blokkerte samtaler går rett til telefonsvareren. Foto: FACEBOOK Vis mer


En av kjernefunksjonene i Hello, er muligheten for å søke opp nummeret til lokale forretninger.

Trenger du nummeret til den lokale restauranten? Da kan du søke det opp via appen, og så lenge restauranten har en Facebook-side med informasjon på, vil den dukke opp i søkeresultatet med både adresse, vurderinger fra brukere og nummeret, selvfølgelig.

Denne muligheten har imidlertid Googles ringe-app hatt en god stund allerede.

Hello er en gratis app, og finnes på Google Play. Den er imidlertid ikke tilgjengelig i Norge ennå, så du må i så fall laste ned en såkalt APK-fil fra APKmirror om du skal prøve den.

Denne saken ble opprinnelig publisert hos ITavisen.