Facebook kjøper Instagram

Hva betyr det for deg?

Facebook og Instagram blir bestevenner.
Facebook og Instagram blir bestevenner.Vis mer

I går ettermiddag ble det kjent at det enorme sosiale nettverket Facebook (som nærmer seg en milliard brukere) kjøper Instagram, en foto-app som har vokst enormt det siste året.

Instagram har hittil vært eksklusiv for iPhone, og har rundt 30 millioner brukere. Forrige uke ble Android-versjonen sluppet, noe som sannsynligvis betyr at antallet brukere kommer til å øke dramatisk i tiden fremover.

Kåret til beste App i fjor: Apple mener Instagram var årets høydepunkt

Bildefelleskap

Det spesielle med Instagram er ikke at du kan knipse bilder med diverse retro-filtre, det finnes mange andre, lignende løsninger (selv om Instagram gjør det eksepsjonelt elegant). Det er det sosiale aspektet av Instagram som er interessant, det at appen utgjør et fullverdig sosialt nettverk i seg selv.

Det er nok dette aspektet Facebook er interessert i, og villige til å betale en milliard dollar for.

Lover å ikke endre

Selveste Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg påpeker at de ikke skal ødelegge for Instagram-opplevelsen: Det skal fremdeles være mulig å dele dine Instagram-bilder til andre nettverk enn Facebook, du skal kunne holde Instagram-bildene dine innenfor Instagram om du ønsker, uten å dele noe på Facebook, og samtidig skal ikke vennelistene dine blandes.

Fordelene med oppkjøpet skal være å bygge inn Instagram-lignende funksjoner inn i Facebook, samtidig som Instagram tjener på ressursene og infrastrukturen til Facebook.

Har du egentlig lest dette? Facebooks vilkår og personvernregler

Blir som før

Også Instagrams Kevin Systrom forteller at tjenesten ikke skal forsvinne eller forandres dramatisk.

Det er selvsagt umulig å vite hva som skjer med begge nettverkene på lang sikt, men foreløpig skal altså ikke Instagram-brukere frykte forandringer eller tvunget Facebook-innlogging. Og det er jo betryggende - men det spørs om vi kommer til å se enda flere filtrerte bilder av mat og negler strømme inn på Facebook fremover.