Facebook lanserer mime-funksjon

Facebook går etter Musical.ly med Lip Sync Live

Snart kan nyhetsfeeden flommes over av mime-videoer.

DIREKTESENDT MIMING: Lip Sync Live er Facebooks nye funksjon som lar deg mime til kjente låter på direkten. Foto: Facebook
DIREKTESENDT MIMING: Lip Sync Live er Facebooks nye funksjon som lar deg mime til kjente låter på direkten. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenåringene flykter fra Facebook, ifølge en fersk undersøkelse fra Pew Research Center.

51 prosent av amerikanske tenåringer mellom 13 og 17 sier de bruker nettsamfunnet. I 2015 lå tallet på 71 prosent, skriver The Guardian. YouTube, Instagram eller Snapchat er mer populære blant ungdommer.

For å holde på den yngre garde har Facebook over lengre tid kopiert funksjoner fra særlig Snapchat.

Blant funksjonene Facebook har rappet fra den populære meldingsappen, finner vi både filtere, fotoredigeringsverktøy, meldinger som forsvinner, koder, historier og streaks.

Kopierer Musical.ly

Nå går de imidlertid etter en annen app som er mye brukt av unge, nemlig Musical.ly, hvor du kan mime etter sanger og dele videoene med andre.

Ifølge Gizmodo har Musical.ly nå 60 millioner aktive brukere i måneden.

Direktesendt miming

Lip Sync Live er navnet på den nye funksjonen som lar deg mime til sanger i en direktesending på Facebook.

Du finner den ved å enten trykke på knappen Direkte eller begynne å skrive et innlegg og så trykke på Direktesendt video. Fra rullelista nederst skal du kunne velge Lip Sync Live (den har ennå ikke dukket opp hos oss, så den er nok ikke tilgjengelig for alle enda).

Så skal du kunne velge sangen du vil synge med på, legge til en beskrivelse og til slutt er det bare å kringkaste mesterverket til alle dine venner.

Ifølge Facebook vil hundrevis av sanger være tilgjengelig til å begynne med, inkludert sanger fra Ed Sheeran, Drake, Camilla Cabero og Guns N' Roses.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!