<b>BORTE:</b> I den nyeste versjonen av Facebook for iPhone, er denne "siste nytt"-funksjonen borte fra nyhetsstrømmen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BORTE: I den nyeste versjonen av Facebook for iPhone, er denne "siste nytt"-funksjonen borte fra nyhetsstrømmen. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Facebook for iPhone mister populær funksjon

Nå får du ikke lenger sortere innlegg etter siste nytt direkte i nyhetsstrømmen.

Facebook oppdaterte denne uka sin app for iOS til versjon 10.0 med en rekke nyheter.

Den mest interessante er muligheten til å skrive innlegg uten internettilgang. Hvis du har en svak internettforbindelse eller har på flymodus, vil appen publisere innlegget så straks forbindelsen er oppe igjen.

I tillegg kan du nå forhåndsvise innlegget ditt også på mobile enheter, slik at du kan fjerne lenker innen du deler det med dine venner.

Oppdateringen skal også bidra til at nyhetsstrømmen lastes inn raskere, spesielt på eldre enheter.

Les også: Tvinger brukerne over på Facebook Messenger

Én nyhetsstrøm

Men det er ikke eneste endring i nyhetsstrømmen. Facebook har også fjernet muligheten til å velge å sortere den etter siste nytt, og ikke såkalte topphendelser.

Det liker flere brukere dårlig, ifølge nettstedet TUAW.

Standardvisningen har nemlig en tendens til å vise mye eldre innlegg, gjerne flere dager gamle.

Les også: Dårlig batteritid på iPhone? Facebook kan være årsaken

Slik finner du den igjen

SLIK FINNER DU DEN: Fra Mer-menyen nederst til høyre kan du få oppdateringer etter siste nytt. Men du må inn på menyen hver gang du ønsker å se det. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SLIK FINNER DU DEN: Fra Mer-menyen nederst til høyre kan du få oppdateringer etter siste nytt. Men du må inn på menyen hver gang du ønsker å se det. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Det er riktignok fortsatt mulig å sortere innlegg etter siste nytt, men det krever at man navigerer seg gjennom flere menyer.

Trykk på Mer-knappen nederst til høyre på skjermen. Bla ned til du kommer til Oppdateringer, og finn strømmen merket med Siste nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kodesnakk for reklame»

Facebook har ikke kommentert endringen, men på nettstedet iMore.com går debatten heftig.

- De ønsker å promotere (reklamere) saker til deg. Det er årsaken til at Facebook eksisterer i det hele tatt, skriver en leser i kommentarfeltet.

- De sier at det er fordi de ønsker at du skal se det som er mest interessant og populært, men det er bare kodesnakk for reklame, skriver leseren.

Les også: Nå kan du ringe gratis med Facebook Messenger