Facebook får Snapchat-lignende bilderedigerings-verktøy

Legg på tekst, smilefjes og kruseduller.

<b>«PIMP» OPP BILDENE:</b> Facebooks bilderedigerings-verktøy begynner å få en del funksjoner.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
«PIMP» OPP BILDENE: Facebooks bilderedigerings-verktøy begynner å få en del funksjoner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På få år har Snapchat vokst til å bli en av de mest populære sosiale tjenestene.

Konseptet med å sende bilder og videosnutter som forsvinner i løpet av kort tid har vist seg å være ganske genialt, og muligheten til å «pimpe» opp bildene med ulike effekter er også noe av det som har gjort at Snapchat har slått så godt an.

Snapchat er et godt stykke unna Facebook i markedsandel (1,1 millioner mot 3,1 millioner i Norge), men sistnevnte har likevel merket konkurransen. Faktisk prøvde Facebook å kjøpe Snapchat for en tid tilbake, uten hell.

LES OGSÅ: Ti kjekke Snapchat-triks

Satser på bilderedigering

Hvis du ikke kan kjøpe dem, tilby brukerne noe av den samme funksjonaliteten. Vi ser stadig vekk at sosiale tjenester henter inspirasjon fra hverandre. Det siste året har Facebook Snapifisert seg selv i form av nye bilderedigerings-verktøy.

Når du laster opp et bilde til Facebook på mobilen, kan du altså legge tekst, smilefjes og krusesduller på bildene, akkurat som du kan på Snapchat.

LES OGSÅ: Slik får du Facebooks nye liker-knapp

Slik gjør du

Åpne Facebook-appen, finn et bilde du vil laste opp og trykk på Rediger. Da vil du få opp bilderedigerings-verktøy, hvor du blant annet kan legge på filtre, tagge personer, beskjære, legge til tekst, etiketter og såkalte kruseduller; altså at du kan tegne for hånd.

Filter: Ikke fornøyd med fargene på bildet du vil laste opp på Facebook? Prøv en annen fargetone, med en av de forhåndsdefinerte filtrene.

Du har seks forskjellige filtre å velge mellom, i tillegg til det opprinnelige og «automatisk» (som Facebook forsåvidt velger for deg om du ikke gjør noe annet - det er en autofiks-funksjon som gjør små endringer for at bildet skal se best mulig ut).

image: Facebook får Snapchat-lignende bilderedigerings-verktøy


Tekst: Du kan også legge en bildetekst på selve bildet, og du kan justere både størrelse, farge og plassering på teksten. Bare trykk på T-ikonet under bildet, skriv inn teksten og velg farge fra fargevelgeren på høyre side. Teksten kan justeres både i størrelse og plassering; knip inn og ut med to fingre for å gjøre større eller mindre, dra med én finger for å flytte, vri med to fingre for å endre vinkel.

image: Facebook får Snapchat-lignende bilderedigerings-verktøy


Etiketter: For et par år siden introduserte Facebook noe de kaller for etiketter, som er emojier du kan bruke i både meldinger og når du kommenterer. Du kan også klistre etiketter på bildene dine, for en ekstra «artig» effekt.

Når du trykker på etiketter-verktøyet, vil du få opp en rad med etiketter som er installert på din telefon. Trykk på pluss-tegnet for å legge til flere. Du kan endre størrelsen på etiketten ved å knipe inn og ut med fingeren samt rotere den ved å holde og rotere med to fingre. Og du flytter det ved å ta tak i det, dra og så slippe.

image: Facebook får Snapchat-lignende bilderedigerings-verktøy


Kruseduller: Aller nyeste funksjon er noe Facebook kaller for kruseduller, og det er akkurat hva navnet antyder. Tegn på bildet for å lage en krusedull - eller noe ordentlig dersom du er flinkere til å tegne enn oss ....

Fargen velger du som på tekst, fra fargevelgeren på høyre side. Det finnes både en angre-knapp og tilbakestill-knapp dersom du er misfornøyd med strekene dine.

image: Facebook får Snapchat-lignende bilderedigerings-verktøy


Så er det bare å minne om at selv om du laster opp Snapchat-aktige bilder på Facebook, så forsvinner de ikke som på Snapchat.

LES OGSÅ: Slik bruker du de nye Snapchat-effektene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!