NYE TONER: Bak ligger den nåværende, gamle Facebook-appen. På toppen ligger nye Facebook Beta. Vi liker sistnevnte best. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NYE TONER: Bak ligger den nåværende, gamle Facebook-appen. På toppen ligger nye Facebook Beta. Vi liker sistnevnte best. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Facebook Beta for Windows Phone

Prikk lik iPhone og Android sin, og mye bedre enn den gamle.

Facebook-appen til Windows Phone har alltid føltes litt... rar.

Appen kjører Metro-stilen fullt ut, og ser dermed totalt annerledes ut enn andre plattformers Facebook-apper. Noe mange liker. Men den har rykte på seg for å være treg, og mangler funksjonalitet man finner på Android og iPhone.

Dette kan det nå bli slutt på. For en måneds tid siden lanserte Microsoft den nye Facebook Beta; en betautgave av det som snart skal bli Windows Phone sin offisielle Facebook-app.

Og ettersom den nå har vært ute en liten stund, og fått oppdateringer, virker den nå moden for å kunne overta Facebook-livet ditt. For å laste ned appen må du følge en direkte lenke fra Windows Phone-mobilen din, for eksempel denne. Du finner den nemlig ikke i appbutikken.

Sjekk hvor billige Windows Phone-toppmodellene har blitt!

Lik iPhone og Android

Den gamle appen ble utviklet av Clarity Consulting på vegne av Microsoft. Den nye virker å være utviklet av Microsoft selv. Til tross for at det ikke er Facebook som lager appen, er Facebook Beta nærmest prikk lik appen du finner på iPhone og Android.

HELOMVENDING: Til venstre ser du den nåværende Facebook-appen til Windows Phone, i midten den nye Facebook-appen og til høyre slik Facebook-appen er på Android (som også er designet på iPhone). Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HELOMVENDING: Til venstre ser du den nåværende Facebook-appen til Windows Phone, i midten den nye Facebook-appen og til høyre slik Facebook-appen er på Android (som også er designet på iPhone). Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Det virker rart at Microsoft går bort fra sin egen Metro-filosofi i en Windows Phone-app de lager selv. Men fordelen kan være at det bli enklere å få inn funksjonene man er vant med fra andre operativsystemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TOPP: Å se slike oppdaterte profiler var ikke mulig på den gamle Facebook-appen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TOPP: Å se slike oppdaterte profiler var ikke mulig på den gamle Facebook-appen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


– Appen er designet for å bidra til raskere levering av nye funksjoner, skriver Microsoft på sin blogg.

Disse meldingsappene er best – nå trenger du ikke bruke SMS lenger

Dette kan også være grunnen til at Twitter-appen gikk i akkurat samme retning: Bort fra Metro, inn i det samme designet som på iPhone og Android.

Bedre enn den gamle

Etter å ha brukt den nye appen en liten stund, synes vi helt klart den virker bedre enn den gamle. Den er ikke like pen, og langt fra så unik, som tidligere, men den virker langt mer solid. Og mer i tråd med Facebook slik det fremstår i 2013.

Du kan få opp menyen til venstre i appen ved et sveip, og chattelisten til høyre ved et annet sveip. Chattemuligheten har ikke vært tilgjengelig tidligere, men måtte tidligere gjøres i Windows Phone sitt eget meldingssystem. Du får nå også noen nye valg den gamle appen manglet, som å dele oppdateringer.

Feil vi ofte opplevde tidligere, som at det å åpne en melding sender deg til toppen av en lang tråd av meldinger, er også borte. Mens den fortsatt har en tendens til å omstarte når vi har vært ute av den. Men den nye appen virker heldigvis raskere.

Så har du Windows Phone-mobil hadde vi ikke nølt: Prøv den nye appen. Og liker du den ikke, bør du stålsette deg: Snart du bruke den.

Hvordan blir den nye toppmodellen Nokia Lumia 925?

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TOPP: Å se slike oppdaterte profiler var ikke mulig på den gamle Facebook-appen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Her er flere bilder av Facebook Beta for Windows Phone: