Enklere tilgang til innholdet på PC-en skal du lete lenge etter. Foto: YouTube
Enklere tilgang til innholdet på PC-en skal du lete lenge etter. Foto: YouTube Vis mer

Få tilgang til PC-en via iPhone

Over Internett.

Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert opplevd at du absolutt skulle hatt tilgang til et bilde eller et dokument på PC-en din, når du slett ikke har vært i nærheten av den. Det er her Younity kommer inn som en reddende engel.

Les også: Dropbox vil erstatte harddisken din

Full tilgang

Younity er en app til iPhone og iPad som gir deg slik tilgang, og som sorterer filene automatisk etter type. Du kan også bla i filstrukturen, søke, dele og laste ned filer til mobilen eller nettbrettet.

For å få slik tilgang må du først laste ned og installere Younity-serverprogrammet på PC-en (Mac er også støttet), og registrere deg som Younity-bruker. Dette Java-baserte programmet sørger for å lage lister over alt du har liggende på PC-en (du kan også velge enkeltmapper).

Deretter starter du Younity-appen, logger deg inn, og deretter har du full tilgang så lenge både mobil og PC er påslått og tilknyttet Internett, og kan for eksempel åpne bilder, streame musikk og videoer.

Her ser du en video som demonstrerer funksjonaliteten:

Lover at det er trygt

Entangled Media, som står bak Younity, understreker at alle data og opplysninger forblir private, og ingenting blir mellomlagret på noen server.

Les også: Samleside: Nettskyen

Våre inntrykk

Vi har testet appen, og den fungerer tilfredsstillende. Merk imidlertid at selve indekseringen kan ta litt tid, avhengig av hvor kraftig PC/Mac du har, og hvor mye data som skal indekseres.

Netthastigheten har selvfølgelig mye å si for hvor "glatt" brukeropplevelsen blir, vi kunne i hvert fall fint streame videofiler så lenge både iPhone og PC var tilkoblet nettet via Wifi.

Younity er uansett en lettvint måte å få tilgang til filene dine uten å måtte laste dem opp til nettskyen først. I tillegg er løsningen foreløpig gratis. Vel verdt en titt!

Du finner mer informasjon og kan laste ned serverprogram og app fra Getyounity.com.

Her er noen skjermbilder vi tok under vår test:


Flere ferske saker om Mobil på DinSide.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer