Få Note 5-funksjonen på din Note

Lar deg skrive et notat på skjermen så fort du tar ut pennen.

<strong>SMART:</strong> Drar du ut pennen fra Note 5, kan du begynne å skrive på den sorte skjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SMART: Drar du ut pennen fra Note 5, kan du begynne å skrive på den sorte skjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Tidligere i sommer tok vi en titt på Samsungs nye Note 5-telefon.

Blant nyhetene denne gangen var en funksjon vi syntes var ganske kjekk da vi prøvde den – nemlig at du ved å ta ut pennen når skjermen er slukket kan begynne å skrible rett på den sorte skjermen om du må gjøre et raskt notat.

Note 5 er imidlertid ikke lansert i Europa, selv om ryktebørsen skal ha det til at den kanskje dukker opp allikevel.

Løsningen som fungerer med øvrige Note-telefoner

Brukeren xperiacle i utviklerforumet XDA developers har imidlertid laget en tilsvarende løsning som skal fungere på Note 3, Note 4 og Note Edge.

SLIK: Slik ser det ut når du har skriblet på låst skjerm på Note 5. Har du en Note 3/4 eller Note Edge, kan du få tilsvarende funksjonalitet på din telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SLIK: Slik ser det ut når du har skriblet på låst skjerm på Note 5. Har du en Note 3/4 eller Note Edge, kan du få tilsvarende funksjonalitet på din telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Appen heter Screen Off Memo og kan lastes ned fra XDA Developers.

Når appen er startet vil den registrere seg slik at den kan fange opp hendelsen som inntreffer når pennen dras ut av holderen, slik at den sorte huskelappappen startes.

PS! For å laste ned apper på utsiden av Googles app-butikk, er du nødt til å tillate installasjon fra ukjente kilder, som du gjør under innstillinger, sikkerhet.

Kan også låse telefonen

Om du vil gi appen mulighet til å låse telefonen når du putter pennen tilbake igjen, må den også aktiveres som enhetsadministrator, også det under innstillinger, sikkerhet og enhetsadministratorer.

Bare husk å sette den inn riktig vei, så …

Her finner du Dinsides mobiltester