Exploding Kittens – nå som app

Aldri har så mange Kickstarter-brukere backet et prosjekt.

<strong>Å NEI!</strong> Trekker du et «Exploding Kitten»-kort og mangler et desarmeringskort, er du ute av dansen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Å NEI! Trekker du et «Exploding Kitten»-kort og mangler et desarmeringskort, er du ute av dansen. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Oppdatert 21. april 2016 – Nå har Exploding Kittens også kommet i Android-utgave. Mer informasjon lenger ned.

Hvis du har et over middels aktivt nettliv, har du neppe klart å unngå humoristiske tegneserier fra The Oatmeal, eller Matthew Inman, som skaperen heter.

Sammen med Elan Lee og Shane Small, lanserte Inman Kickstarter-prosjektet «Exploding Kittens» på denne tiden i fjor.

De tre ba opprinnelig om 10.000 dollar til sitt prosjekt, noe de oppnådde allerede etter åtte minutter. Da kampanjeperioden var ferdig, hadde rekordmange 219.382 Kickstarter-brukere backet prosjektet, med en totalsum på over 8,5 millioner dollar.

LES OGSÅ: Dette er Kickstarter

Kortspill som er enkelt å lære

Resultatet ble et kortspill (med fysiske kort) som går kjapt å lære, og som typisk tar 10-20 minutter pr runde med 2-5 spillere. Er man flere, kan man eventuelt bruke flere kortstokker.

Deltakerne skal etter tur trekke kort fra en bunke, og får man en såkalt «Exploding kitten» (altså et kort med bilde av en bombearmert kattunge), er man ute av spillet, med mindre man har kort på hånda som kan redde seg. I tillegg finnes det andre kort som kan spilles ut, for eksempel for å få lov til å ta en sniktitt på de tre neste kortene i bunken, snu rekkefølgen, trekke fra bunnen, tvinge nestemann til å trekke to kort og lignende.

PÅ TELEFONEN: Expoding Kittens finnes nå som mobilspill.
PÅ TELEFONEN: Expoding Kittens finnes nå som mobilspill. Vis mer


Nå som app

OH NO! Trekker du Exploding Kitten-kortet og mangler kort som kan stoppe bomba, er du ute av spillet.
OH NO! Trekker du Exploding Kitten-kortet og mangler kort som kan stoppe bomba, er du ute av spillet. Vis mer


I januar ble Exploding Kittens lansert som et mobilspill på iOS (iPad og iPhone). Dermed kan man også spille spillet uten å bruke fysiske kort, men det fordrer foreløpig at hver deltaker har hver sin mobil å spille på.

Oppdatert 21. april 2016:
Android-versjonen er nå å finne i Play Butikk, og det er fullt mulig å spille på tvers av plattformer. Exploding Kittens koster 22 kroner i Play Butikk, der det også er mulig å låse opp ekstra kort for ytterligere 22 kroner.

Siden vi skrev om Exploding Kittens første gang, har det også blitt mulig å spille mot andre over internett, og ikke bare lokalt via Bluetooth/WiFi.

Du får imidlertid ikke spilt dette mot andre over internett – kun med folk som er koblet på det samme trådløse nettverket, eller som er i nærheten slik at enhetene kan kommunisere via Bluetooth og WiFi Direct. Det siste er kjekt, siden det også gjør at man kan spille på toget, for eksempel.

Ikke alt er på plass fra den fysiske versjonen. For det første er ikke «Nope»-kortet å finne på app-versjonen (som kan trumfe et hvert triks andre prøver å gjøre på deg), og NSFW-kortene (som har litt mer dristige bilder og beskrivelser) er foreløpig ikke tilgjengelig.

LES OGSÅ: Fem partyspill til nye Apple TV

Mye latter

Vi har selv prøvd spillet og kan meddele at dette var noe vi alle likte.

Selv om vi hadde noen utfordringer da vi skulle koble oss sammen (det gikk plutselig etter et par-tre forsøk), lo vi mye – spesielt på grunn av alle de morsomme lydeffektene og animasjonene. Da vi hadde spilt et par runder, skjønte vi også at det var litt mer strategisk tenking som skulle til enn ved første øyekast.

STORMESTER: Ole Petter er foreløpig ubeseiret i Exploding Kittens, til Kirstis store fornøyelse.
STORMESTER: Ole Petter er foreløpig ubeseiret i Exploding Kittens, til Kirstis store fornøyelse. Vis mer


Dessverre vant Ole Petter alle tre gangene. Allerede nå har han blitt en besserwisser som skal gi oss andre tips til hvordan man spiller smart.

Exploding Kittens for iOS (App Store, kr 22,-)
Exploding Kittens for Android (Play Butikk, kr 22,-)

Mer informasjon finner du på explodingkittens.com, der det også går an å bestille den fysiske utgaven av spillet.

LES OGSÅ: Er dette kortspillet den nye vorspiel-hiten?