Exovolt - batteriet du kan bygge ut

Smart løsning lar deg kjøpe så mye kraft du vil.

Med Exovolt Plus kan du kjøpe vilkårlig mange enheter som du kobler sammen.
Med Exovolt Plus kan du kjøpe vilkårlig mange enheter som du kobler sammen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi gjentar oss selv nesten til det kjedsommelige, men er det én ting som ikke har blitt bedre med åra, så er det batterilevetiden på mobiltelefoner. De fleste som bruker den flittig er nødt til å lade hver dag.

Og mens det går greit når man er hjemme og har stikkontakten lett tilgjengelig, er det ikke alltid det er like greit på tur. Derfor har det blomstret opp en haug av bærbare batteriløsninger – tidligere i år testet vi for eksempel Powerocks Stone, et batteri med kapasitet på 6600mAh. Det er nok til å lade en iPhone cirka fem ganger.

Løsningen fra Exogear, Exovolt Plus, er en interessant tilnærming. Konseptet er at du først kjøper "grunnsteinen", som gir deg 5200mAh med batterikapasitet, men der du også kan kjøpe flere moduler som du kobler på. Hver modul er på nye 5200mAh.

Under ser du batterikapasiteten på et utvalg mobile enheter:

iPhone 4s - 1432mAh
Nye iPad - 11560mAh
iPad 2 - 6930mAh
Samsung Galaxy S III - 2100mAh
HTC One X - 1800mAh
Nokia Lumia 800 - 1450mAh
Asus Transformer Infinity TF700 - 7000mAh
Google Nexus 7 - 4325mAh

Med andre ord vil du nesten klare å lade nye iPad fra 0-100% med to Exovolt-enheter.

Bygg ut ubegrenset

Hovedenheten vil snart komme i salg med en prislapp på $90 (rundt 540 kroner), mens påbyggingsmodulene koster $50 (300 kroner) hver. Det er ingen begrensning på hvor mange slike du kan koble på – ja, annet enn størrelsen på ryggsekken din, selvsagt.

Hver enhet måler 95x95x15mm, og veier 156g. Det er cirka 20 gram mer enn en iPhone, eller rundt 40 gram mer enn en Galaxy S II fra Samsung. Hovedenheten har en USB-port som kan lade opp en hver enhet som lades via USB, samt en micro-USB-port som brukes for å lade opp batteriet. LED-lys indikerer også hvor mye som gjenstår av den totale batterikapasiteten. Merk altså at tilleggsenhetene ikke har noen funksjon om ikke de er koblet til en hovedenhet.

Mer informasjon finner du på exogear.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!