DAGENS SEKUND: Med appen 1 Second Everyday kan du lage en liten film av ditt 2014.
DAGENS SEKUND: Med appen 1 Second Everyday kan du lage en liten film av ditt 2014.Vis mer

Ett sekund hver dag

Livet raser forbi, og du husker ikke hva du gjorde forrige uke. Nå kan du lage filmen om ditt liv med en app.

Husker du hva du gjorde på denne dagen for ett år siden? Neppe, så lenge du ikke skriver dagbok, og det har du sikkert ikke tid til. Derimot kan du kanskje avse et par sekunder hver dag til å filme en liten videosnutt fra livet ditt.

Mobilappen 1 Second Everyday hjelper deg nemlig til å aldri mer glemme en dag av livet ditt, ved å sette sammen ett utvalgt sekund av videosnuttene du tar opp hver dag til en kort sammehengende film.

Appen er tilgjengelig for både på Google Play og iTunes.

LES OGSÅ: Verdens kjappeste kamera-app

Fra TED-foredrag til app

Den dagen skaperen av 1 Second Everyday Cesar Kuriyama fylte 30, sa han opp reklamejobben sin og tok ett pauseår for å reise, tilbringe tid med familien og jobbe med personlige prosjekter.

Det første av disse var prosjektet han kalte «1 Second Every Day». Konseptet var å filme ett sekund video hver dag – av noe som ville få ham til å huske den dagen – og montere sekundene til en sammenhengende film.

INGEN JUKSING: Filmsnuttene dine lastes automatisk opp på riktig dato. Foto: iTunes
DAGENS SEKUND: Appen lar deg klippe ut ett sekund fra dagens filmsnutt. Foto: iTunes
Foto: Skjermdump
LAG FILM: Du kan velge start- og sluttdato for sammenstillingene. Foto: iTunes
PÅMINNELSER: Du kan be appen minne deg på å ta dagens sekund. Foto: iTunes
DEL: Du kan laste opp filmene til Facebook og YouTube Foto: iTunes

Ett år senere fikk han mulighet til å presentere prosjektet sitt som et TED-foredrag, og kort tid etter begynte han å utvikle ideen til en app. Etter bare en uke på Kickstarter hadde Kuriyama fått tilstrekkelig publikumsfinansiering til å fullføre arbeidet med appen.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik fungerer appen

Appen har full kamerafunksjonalitet, men du kan også bruke smarttelefonens egen kamerapp, eller andre kamera-apper med videofunksjon. 1 Second Everyday henter opp alle filmsnuttene i bildegalleriet på telefonen og gjør dem tilgjengelig på riktig dato i appen. Det anbefales å filme i landskapsmodus, da dette ser bedre ut i sluttproduktet.

Du går inn i appens kalender og velger først hvilken filmsnutt du vil fange et sekund fra (hvis du har flere enn en filmsnutt for den aktuelle dagen). Deretter velger du ett sekund fra denne filmsnutten, som så blir lagret i appen på aktuell dato.

Lag og del dine egne filmer

Appen lar deg lage kortere eller lengre sammenstillinger av sekundene som lagres under «compilations». Du kan eksempelvis lage en kort film over sommerferien, eller vente til du har ett helt år med filmsekunder.

Du har også mulighet til å ha flere tidslinjer, hvis du både vil lage en film fra ditt eget liv og en som for eksempel dokumenterer utviklingen til barnet ditt.

Om du vil kan du laste opp og dele filmene på YouTube eller Facebook.

Ingen juksing

Filmsnuttene du tar opp lagres automatisk på riktig dato. Hvis du har glemt å filme en dag, lar ikke appen deg jukse og hente fram en filmsnutt fra en annen dato. Det er imidlertid ingen krise: Appen hopper over de dagene du har glemt. Eventuelt kan du bruke et bilde fra den dagen i stedet, eller legge inn en tekst.

Du kan også be appen gi deg daglige påminnelser slik at du ikke glemmer å filme dagens sekund.

LES OGSÅ: Appen som gjør iPhone smartere

Hverdagsøyeblikk

Det er med vilje at folka bak appen har stavet «every day» (hver dag) som «everyday», med betydelsen «dagligdags». Tanken bak appen er nemlig å dokumentere, ikke bare de store hendelsene man vanligvis fotograferer eller filmer, men også hverdagsøyeblikkene. I Kuriyamas egen YouTube-video ser vi ikke bare klipp fra reiser og moro, men også klipp fra sykehuset da en nær slektning av Kuriyama uventet ble syk.

Mer stabil etter oppdatering

Appen har hatt noe problemer med ustabilitet, spesielt etter oppdatering til iOS7.
Nylig kom det imidlertid en omfattende oppdatering som både skal løse omstillingsproblemer til iOS7 og en rekke andre småfeil.

Her kan du se promo-videoen til 1 Second Everyday:

LES OGSÅ: 10 apper for alle smartmobiler