Et praktisk apparat?

Tastaturet er lite, men brukbart, og veldig kjekt plassert. Det er ikke noe å skrive lengre avhandlinger på, men helt kurant for inntasting av adresser og epost.

Mekanismen er praktisk og elegant. Når tastaturet er "parkert" gir du det en liten dytt innover, så spretter det ut akkurat nok til at du får tak i riflene på oversiden av fronten, og kan trekke det helt ut. Når du ikke skal bruke tastaturet mer, dytter du det bare inn under apparatet igjen til det sier klikk.

Et praktisk apparat?

Det er ikke så mange knapper på selve apparatet, vi mener at det hadde vært en fordel med flere. Spesielt savner vi knapper med brukerdefinerte funksjoner, som for eksempel kunne lagre favorittene sine, adressene til nettsteder man bruker ofte. Hva med væremelding ved å trykke på en knapp i stedet for å manøvrere seg dit? Eller nettbanken? Eller hva med DinSide Data? Mulighetene er mange.

Et praktisk apparat?

Skjermen er 8,2 tommer diagonalt, behagelig å se på og holder "VGA-standard" i følge produsenten. Den ser ut som 640 ganger 480 punkter med 256 farger, men dette er ikke oppgitt spesifikt. De faste ikonene legger også beslag på deler av skjermen.

Skjermen er trykkfølsom, og betjenes best med pekepinnen, som har egen garasje til høyre rett under skjermen og er festet til apparatet med en snor. Hvis det er store symboler kan du bruke fingeren, men vi fant pennen mest behagelig og langt mer presis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du ruller (skroller) enten med piltastene eller med pekepinnen på rullefeltene (skrollbarene) på skjermen. Jevn rulling er ikke mulig, skjermen hopper i trinn på ca en centimeter for hver gang du trykker på rulle-knappene.

Det som er påtagelig, er at det ikke er mye datakraft i boksen. Dette er ikke en rask surfemaskin. Prosessoren er en StrongArm (ISA-1100), men hastigheten er ikke oppgitt. Det er 32 MB brukerminne i enheten, og 8 MB Flashminne. Programvaren kan oppgraderes over nettet.

Det er også for lite minne i apparatet til å mellomlagre web-sider, slik som gjøres automatisk på PC. Når du går fram og tilbake mellom sider, må de lastes på nytt, noe som tar mye lenger tid.

Vår mening

Vi er litt ambivalente til Smartphone/Anyweb. Vi liker konseptet, og mange sider av dette er vellykket. Det vi er mest skeptisk til, er hastigheten som nettleser. Mange av de tjenestene som er nærliggende å bruke den til, som ruteopplysninger osv., er ofte ganske tungdrevne.

Mye av skjermflaten brukes til de faste manøvrerings-ikonene. Dette sperrer for visning av mye av innholdet på mange nettsteder, i første rekke i topp og bunn-feltene. En mulighet for å slå dette av og på hadde vært gunstig.

Teksten er litt i minste laget, og den krever et normalt syn. Dermed er ikke dette noen spesielt god "Internett for eldre"-løsning hvis synet ikke lenger er helt på topp.

At det bare kan håndteres en epostadresse er også en svakhet. Vi er glade for å høre at dette vil bli forandret.

Hvem ville vi anbefalt denne til? Hvis du har ekstra penger og trenger en avansert ISDN-telefon er det enda tøffere med denne. Telefondelen er veldig bra, med veldig god håndtering av adresse- og nummerlister etc.

Hvis du vil ha tilgang til epost og snuse litt på Internett, men ikke vil spandere på deg en PC, kan det være ok. De som ikke er så glad i teknologi, kan kanskje også bli mer fortrolige med en telefon som et overgangsfenomen.

Hovedartikkel


Ut på nett


Epost