Et lite hotell med eget nettverk

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi dro tilbake til Santa Monica etter messen, siden det var mer fristende å tilbringe weekenden der enn å dra tilbake til rekordforsøkene som værgudene holdt på med i Norge, med daglige nye nedbørsrekorder.
Vi vurderte nå et enklere hotell, Ocean Lodge, som lå ved siden av det vi hadde bodd på tidligere. Vi sjekket opplysninger om hotellet på nettet og fant ut at dette hotellet hadde et eget nettverk, og at det var bare å koble seg på med sin bærbare og få gratis tilgang til Internett. Dette hørtes svært praktisk ut, så vi ringte og bestilte rom.
Vi ankom hotellet, sjekket inn og koblet oss opp med nettverkskabelen. Ikke kontakt.
Så husket vi på at denne delen av nettverkskortet ikke var installert skikkelig. Det ble ordnet med en nedlastning av ny driver, fjerning av den gamle driveren og reinstallering av begge driverne på nytt.

Men det virket fremdeles ikke.

Vi avinstallerte da begge programpakkene fra de to Internettilbyderne, slik at det ikke var noen oppringte forbindelser igjen på PCen.
Da ble vi bare møtt med meldingen om at vi ikke hadde tillatelse til å bruke Internet Connection Wizard, og at vi måtte kontakte den ansvarlige for nettverket. Vi til kontakt med hotelleieren, som driver utvikling av hotellsystemer og nettverksløsninger. Men han kunne heller ikke finne ut av dette, siden nettverket fungerte fint på hans medbrakte bærbare. Det var vår PC som var problemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsnett

Etter forgjeves å ha forsøkt å finne ut av problemet, fant vi ut at det var bare en ting å gjøre, nemlig å bruke System Restore og sette PCen tilbake til tilstanden før vi dro til USA.
Men til vår store skrekk fant vi INGEN mulige datoer lengre tilbake enn dagen før! Ingen muligheter der med andre ord.
Da så vi at vi ikke hadde slettet returmuligheten tilbake til Windows 98 etter oppgraderingen til Windows Me. Og vi hadde heldigvis tatt med oss Windows Me-CDen!
Da var det bare å fjerne Windows Me, og så reinstallere den igjen. Det tok bare to timer, med ny installasjon av modem/nettverkskort.
Men da fungerte alt igjen, og vi kom umiddelbart på hotellets nett. Det var til overmål både raskt og stabilt, og vi kunne glede oss over en glimrende Internettforbindelse.
Hotellrommet hadde dessuten et helt nytt TV-apparat med nesten 100 kabelkanaler. Det er slett ikke vanlig på amerikanske hoteller.