T65 blir den nye ungdomstelefonen fra Ericsson.
T65 blir den nye ungdomstelefonen fra Ericsson.Vis mer

Ericssons revansj

Endelig har Ericsson fjernet antennen på telefonene sine, og forsøkt å ta hensyn til at vi mobilbrukere faktisk er ganske så enkle mennesker. Ringetoner, logoer og bildebeskjeder er fortsatt hot - også i Ericssons verden.

Minst to nye GPRS-telefoner slippes fra Ericsson i løpet av høsten; først T65, deretter storebroren T68 for de mer kresne. Lanseringene er på mange måter de viktigste hendelsene i den svenske mobilprodusentens historie. Alle fordommer mot Ericssons kjedelige design og labre modernisering skal fjernes og Ericsson skal fremstå som GPRS’ store forgrunnsfigur.

Vi kan ikke si annet enn at Ericsson er på god vei. På de nye telefonene finner du blant annet:

  • Innbygd antenne

  • EMS (sms med bilde og lyd)

  • GPRS opptil 43.2 kbps og WAP 1.2.1

  • Mobil chat og e-post

  • Picture Phone Book

  • Ordbok

På T68 får du i tillegg Bluetooth-støtte, infrarød port og fargedisplay.

Last ned logoer og ringetoner

T68 har alt du kan drømme om - fargeskjerm, Bluetooth, GPRS og EMS.
T68 har alt du kan drømme om - fargeskjerm, Bluetooth, GPRS og EMS. Vis mer

Nå vil du endelig kunne laste ned logoer og ringetoner til din Ericsson-telefon. Sammen med blant andre Motorola, Siemens og Alcatel har de utviklet et lignende system som det Nokia har tjent milliarder på i årevis. I tillegg til å kunne laste ned bilder og melodier, vil du også kunne lage dine egne bilder og ringetoner.

I tillegg til de vanlige funksjonsområdene vi kjenner fra Nokia-telefonene, kan du på de nye Ericsson-telefonene også legge til bilder og lyder i en sms. Dette skjer ved hjelp av Enhanced messaging service, EMS, en ny standard for å sende bilder, melodier og animasjoner i tekstmeldinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bilder av hvem som ringer

Med den nye funksjonen Picture Phone Book kan du enten lagre en logo til hver enkelt av vennene dine, eller du kan faktisk ta et bilde av vedkommende, endre formatet, og sende det til mobilen din. Det samme bildet kan du legge i telefonlisten, så det kommer opp på skjermen når vedkommende ringer. Moro for unga!

At telefonene nå også leveres med ordbok gjør det lettere for Nokia-slaver å bytte produsent.

Kommer revansjen?

Ungdomstelefonene Nokia 3110 og Ericsson T65. Så veldig ulike kav vi vel ikke si at de er..?
Ungdomstelefonene Nokia 3110 og Ericsson T65. Så veldig ulike kav vi vel ikke si at de er..? Vis mer

Ledelsen i Ericsson har tidligere innrømmet overfor DinSide Data at de har vært teknologiberuset, og at de ikke har lyttet til kundenes ønsker i tilstrekkelig grad. Samtidig uttalte de også at innføringen av GPRS og UMTS kunne bli vendepunktet som ga dem en ny sjanse.

- Vi har allerede slått Nokia fordi vi har kommet dem i forkjøpet med GPRS-telefonene, sier Erikssons produktsjef for telefoner, Mats Nevelius til DinSide Data.

Ericsson har etter manges mening stort sett alltid hatt den beste teknologien, men noe så enkelt som muligheten til å laste ned logoer og ringetoner (selv for de som aldri bruker det), har vært god nok grunn for folk til å velge telefoner fra Nokia. Og den enorme antennen var jo et kapittel for seg. Nevelius kan imidlertid love oss at denne nå er borte for alltid.

Det gjenstår selvsagt å vente på Nokias neste skritt i kappløpet, men foreløpig status i årets mobilutvikling er uten tvil: 1-0 til Ericsson.