Er dette Sony Ericssons neste mobil?

Etter at W950i dukket opp i butikkene har Sony Ericsson sluppet alle sine annonserte mobiler. Men her kan vi vise bilder av det som kanskje kan bli selskapets neste mobil.

Sony Ericsson henger litt etter for øyeblikket. Det kan i hvert fall virke sånn. For ser man på rivalene er det en mengde telefoner på vei de nærmeste månedene. Den svenskjapanske mobilgiganten har imidlertid ingen telefoner på trappene. Vel, selskapet har i hvert fall ikke vist frem noen av disse enda.

Etterligner Apple

En av grunnene til at Sony Ericsson ikke har noen mobiltelefoner som allerede er presentert kan imidlertid være at mobilgiganten vil følge i Apples fotspor. Dataselskapet presenterer nemlig stort sett aldri noen produkter før de er på vei til butikkene.

Ulempen ved dette er at selskapet ikke kan skape noen forhåndshype for sine produkter, i hvert fall ikke på samme måte som andre selskaper gjør. Allikevel har denne praksisen en stor fordel, nemlig at når produktene presenteres for første gang kan forbrukerne løpe til butikkene for å kjøpe.

Er dette Sony Ericssons neste mobil?
Er dette Sony Ericssons neste mobil?


Allikevel kan det være andre grunner til at Sony Ericsson nå ser ut til gå gjennom en mobiltørke.

Kommer fra Japan

Uten å spekulere i disse grunnene kan vi uansett ta en titt mot det fjerne Østen. Selskapet har nemlig laget flere modeller for den japanske operatøren KDDI. Nå benytter ikke disse mobilene samme type teknologi som i Norge, og det er således ikke nødvendigvis noen enkel oppgave å lage europeiske versjoner. Uansett viser det litt av det Sony Ericsson jobber med.

Se for eksempel på W44s, som er en ny foldemobil med en ekstremt stor skjerm, spesielt sett ut fra dagens mobile målestokk. Skjermen er tre tommer stor og har en oppløsning på 240 x 432 punkter. Mobilen har også den nye grafikkmotoren RealityMAX til selskapet, som skal gi enda bedre skjermbilder.


Kameraet på denne mobilen, som kan foldes på flere forskjellige måter, har en oppløsning på 3,2 megapiksler. Samtidig er den utstyrt med både bildestabilisator og autofokus. Kanskje vi her ser konturene av en ny modell i Cyber-shot-serien.

Presenteres snart

Vi vet selvsagt ikke om dette er en type mobil som Sony Ericsson planlegger å slippe i Europa og Norge, men vi kan jo håpe. Uansett gleder vi oss, i likhet med de fleste andre forbrukere, til Sony Ericsson presenterer nye mobiler.

Andre rykter som verserer tilsier at Sony Ericsson i løpet av kort tid vil presentere nye mobiltelefoner, deriblant modeller med kodenavnene Ai, Elena, Maria, Melinda og Sofia. Disse er henholdsvis en syltynn Walkman-mobil (9,5 mm), en smartmobil med WLAN, oppfølger til W950i med kamera, billig Walkman-mobil og en kameramobil med fem megapiksels oppløsning.

Den som venter får se.