MEN HVA MED SKJERMEN? Det lekkede bildet viser bare telefonens bakside. Der kan vi i det minste se at de har en midtstilt fingeravtrykksensor – noe Samsung ikke klarte å få ordnet til sin S8-telefon. Foto: Weibo-bruker (via GizChina)
MEN HVA MED SKJERMEN? Det lekkede bildet viser bare telefonens bakside. Der kan vi i det minste se at de har en midtstilt fingeravtrykksensor – noe Samsung ikke klarte å få ordnet til sin S8-telefon. Foto: Weibo-bruker (via GizChina) Vis mer

Huawei Honor Note 9

Er dette det nye flaggskipet?

Lekket bilde vitner om giganttelefon, og ifølge ryktene går Huawei i samme retning som konkurrentene.

Publisert

På slutten av 2016 lanserte Huawei flaggskipet Mate 9 Pro, og i februar i år kom det nye flaggskipet, P10 og P10 Plus. Nå har den kinesiske produsenten nok et flaggskip på vei.

Nettstedet Gizchina har nemlig plukket opp et bilde på den kinesiske mikrobloggen Weibo, og bildet viser en gigantisk telefon med Honor-merket på baksiden.

Ryktebørsen sier det kan være snakk om en arvtager til Honor Note 8, altså Honor Note 9. Fjorårets modell hadde nemlig en skjerm på 6,6 tommer, og den avbildede telefonen ser ut til å være av omtrent samme størrelse.

Samtidig har det tikket inn en invitasjon fra Huawei i postkassa vår, hvor de varsler lansering av et «flagship device» i slutten av mai. Om det er snakk om Honor Note 9 vet vi ikke, men de fleste ryktene peker mot dette.

Trolig mye likt andre flaggskip

Av spesifikasjoner er det ingen håndfaste kilder, men både vi og andre nettsteder forventer å se Kirin 960-prosessoren vi også så i P10 blant de endelige spesifikasjonene.

Av det lekkede bildet ser vi også at Honor Note 9 får to kameralinser på baksiden, men om dette blir samme Leica-optikk som P10 Plus (Summilux) eller P10 (Summarit), eller en annen variant, er uvisst. Det står ikke Leica på baksiden slik det har gjort på andre modeller, men det kan også skyldes at den avbildede telefonen etter alt å dømme er en preproduksjonsmodell.

Ellers er det ikke utenkelig at mye av innmaten vil være teknologi vi allerede har sett i de andre flaggskipene. Det som kanskje skiller seg litt fra de andre, er at fingeravtrykkleseren fortsatt er lokalisert på baksiden, som på Honor Note 8.

De andre flaggskipene har fått fingeravtrykkleseren flyttet til framsiden, så hva kan være grunnen til at de på Honor Note 9 beholder den på baksiden?

Mer plass til skjerm

Gizchina mener at dette er fordi det ikke skal være fysiske knapper på telefonens fremside, og at det heller skal bli mer plass til skjerm.

Både LG og Samsung har lansert toppmodellene sine, og de har lange skjermer med minimalt med ramme rundt. Vi blir ikke overrasket om Huawei går i samme retning, men utfra bildet ser det i alle fall ikke ut som at de går for samme formafaktor på skjermen som det LG og Samsung har gjort.

Kanskje går de heller for konkurrenten Xiaomis løsning og bare brer skjermen ut over så å si hele telefonens flate, som på Mi Mix?

Det er som sagt mye vi ikke vet ennå, men i slutten av mai vet vi langt mer. Det at norske medier er invitert til pressekonferansen, og at den finner sted i Berlin, kan i det minste tyde på at flaggskipet de lanserer kommer til å nå norske forbrukere, noe Honor Note 8 aldri gjorde.

Så gjenstår det å se om det faktisk er Honor Note 9 de vil presentere, eller om de har et annet flaggskip på vei.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer