Er det slik mobilene blir?

Mobiler som i disse dager dukker opp i Asia kan fortelle oss en god del om hvordan mobilene våre vil se ut neste år. Hva sies om en karaokemobil med optisk styrepinne?

Mange tror kanskje at mobilutviklingen har nådd sitt klimaks, med imponerende kameraer og gode MP3-spillere. I Asia nøyer man seg imidlertid ikke med slike ”småting”. Her går utviklingen ufortrødent videre. Se bare på hva som skjer hos selskapene Asus og Samsung.

Genial utvikling?

Sistnevnte har nemlig tatt utfordringen med dagens styrepinner på alvor. Mange mobilbrukere sliter nemlig med navigasjonsknapper med helt elendig kvalitet. Aktiv bruk fører ofte til både dårlig respons og kort holdbarhet på styrepinnene.

Samsung håper imidlertid å få bukt med problemet med sin nyeste mobil på det koreanske markedet. I tillegg til av SGH-V960 har tomegapikselkamera og GPS-funksjonaliteten har den en optisk styrepinne. Tar dette av har dette god mulighet til bli den nye måten vi beveger oss rundt i mobilmenyene fremover. De optiske sensorene i navigasjonsknappen merker nemlig hvor fingeren til brukeren er og skal gi ”rask og problemfri navigering” i menyene.

V960 har også et smart system som automatisk justerer lysstyrken på skjermen ut fra omgivelsene. Dette skal sikre at man ikke trekker unødvendig strøm fra batteriet. Alt som kan hjelpe på batterilevetiden er selvsagt ytterst velkomment.

Er det slik mobilene blir?


Er det slik mobilene blir?


Mobilen kommer ut i Korea denne måneden, men er ennå ikke klar i noen europeisk versjon. Allikevel er det ikke utenkelig at de fleste Samsung-mobilene vil få disse mulighetene i tiden fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer for japanerne

Asus har på sin side laget en mobiltelefon som nok passer bedre i Japan enn den gjør på denne siden av kloden. Det Taiwan-baserte selskapet har nemlig lagt inn Karaoke-funksjon i sin siste mobil.

Z801 har i likhet med Samsungs V960 et kamera med en oppløsning på to megapiksler. Men det er funksjonen i tilknytning til MP3-spilleren som er ”spennende”. For når man spiller av MP3-låter kan man synge med. Telefonen tar opp og tolker det man synger og viser det som tekst i samsvar med musikken.

Selv om sistnevnte kanskje ikke er en funksjon som brukes mer enn en gang hvert skuddår er det uansett godt å se at mobilutviklingen går videre.

Er det slik mobilene blir?


Er det slik mobilene blir?