Epost

Du kan både sende og motta epost, og lagre meldinger og adresser lokalt i apparatet.

En nyttig finesse er at du får opp melding på skjermen når det er epost som venter. Det samme bildet varsler også meldinger fra PersonSvar, ISDN Tekst eller nye ubesvarte opprigninger. Dessuten blinker det både i kanten av skjermen og på den aktuelle tasten.

Foreløpig mottar du ikke varsling hvis du har et gratis Frisurf-abonnement, dette krever er Online-abonnement som koster penger. Dette vil muligens endre seg, siden det sies at dette gjelder foreløpig, men vi har ikke hørt flere detaljer om dette.

I skrivende stund er det også bare mulig å bruke én epostkonto. Telehuset forteller at det vil bli mulig å bruke flere epost-kontoer senere. Det vil være en klar fordel, og harmonere med ISDN-telefonidelen, hvor du kan ha forskjellige ringetoner på forskjellige undernumre.

Selve epostleseren krever litt mer manøvrering enn vi trodde. Det er ikke bare å trykke på knappen (eller peke på epostsymbolet på skjermen). Du må velge "innboks", velge OK for å logge deg på, så lastes listen over meldinger ned.

Så velger du i listen og trykker "Les", og da kommer meldingen opp.

Vi hadde foretrukket at det var mulig å sette opp apparatet slik at tilkobling og nedlasting av all ny epost skjedde automatisk, uten ekstra manøvrering. Dette er jo en boks med knapper, da vil vi at det skal være enkelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hadde for eksempel vært praktisk med en åpen epostadresse som var lett å håndtere uten passord etc. og andre private adresser i tillegg.

Ikke HTML eller bilder i epost

Epostleseren håndterer ikke HTML i teksten, denne kommer opp som kode og det hele blir ganske grisete. De fleste andre epostlesere leser jo HTML, og det blir mer og mer vanlig at systemene sender epost i begge formater. Ren tekst i epost er blitt gammeldags, selv om mange av oss som har holdt på en stund foretrekker dette raske og kompakte formatet.

Det er heller ikke mulig å motta bilder som vedlegg til epost. Hvis du vil sende et bilde til en SmartPhone-bruker må du legge det ut på nettet i stedet, eller bruke en epostadresse på Internett,

Andre epostmuligheter

Siden det bare er muligheter for en epostkonto, sjekket vi alternative epost-løsninger på Internett.

Mailstart, som lar deg lese epost fra din egen POP3-konto fra hvilken som helst nettleser, fungerte ok.

Yahoo Mail fungerte også helt greit.

Hotmail hadde vi problemer med. Problemet er relatert til cookie-håndtering, og vi kom ikke inn på vår epostkonto. Ved et tilfelle krasjet maskinen, med svart skjerm og automatisk reboot.

Hovedartikkel


Ut på nett


Et praktisk apparat?