EpicWin er en oppgaveliste som gjør det morsomt å gå med søpla. Foto: Rexbox/Supermono
EpicWin er en oppgaveliste som gjør det morsomt å gå med søpla. Foto: Rexbox/SupermonoVis mer

EpicWin for iPhone

EpicWin er en oppgaveliste som er morsom å bruke.

En av årsakene til at rollespill kan være så avhengigshetsskapende er at man hele tiden spiller mot å forbedre karakteren sin (bortsett fra de som faktisk spiller rollen til karakteren, men det er en annen sak). Er det kjedelig å slakte monster etter monster, løpe lange avstander eller bruke mange timer for å få akkurat det rette sverdet? Det kan kalles repetivt, men man gjør det allikevel.

Mye er så kjedelig at man helst ikke vil gjøre det. Er du en av dem som trenger litt ekstra motivasjon? Vil du heller sitte inne og spille rollespill hele dagen, istedet for å gjøre lekser, vaske huset eller begynne på den enorme rapporten?

Denne applikasjonen er fantastisk morsom, og passer meget godt dersom du kjenner deg igjen i beskrivelsen over.

Gjør livet til en lek

Det er ikke oppgaver, det er «quests». Foto: Rexbox/Supermono
Det er ikke oppgaver, det er «quests». Foto: Rexbox/Supermono Vis mer

I en vanlig oppgaveliste, som for eksempel Remember the milk, lager du en oppgave, setter en dato for når den skal være gjort, og velger prioritet. I iPhone-applikasjonen EpicWin derimot, har du ikke oppgaver - du har «quests», oppdrag som skal utføres for at karakteren din blir sterkere og kommer seg videre på reisen sin.


Når du legger inn et oppdrag velger du en kategori, for eksempel styrke, sosial og så videre. Når du fullfører oppdraget får karakteren din forbedret sine ferdigheter.

Du velger også hvor viktig eller vanskelig oppgaven er, i form av erfaringspoeng (experience-points). Skal du levere inn oppgaven din innen den 12, velger du 300. Er det å komme seg på treningsstudioet holder det med 100 poeng.

Du kan bruke flere avatarer, dersom du blir lei av å oppgradere skjelettet ditt hele tiden. Foreløpig kan du velge mellom tre, og kjøpe to ekstra.

Vi savner muligheten til å faktisk bruke karakteren vår til noe, for eksempel slåss mot andres EpicWin-karakterer. Utvikleren skriver på nettsiden sin at de jobber med en rekke ting, så dette kan komme en gang i fremtiden.

Tilgjengelig fra appstore for 17 kroner.

URL: epicwinapp.com

Se en forhåndsvisning her: