<strong><b>ENDELIG:</strong></b> Send filer direkte til Dropbox uten å måtte åpne selve nettlagringsappen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ENDELIG: Send filer direkte til Dropbox uten å måtte åpne selve nettlagringsappen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Enklere deling i Dropbox for iOS

Denne funksjonen har mange ventet på.

Publisert
Sist oppdatert

Lei av å måtte åpne Dropbox-appen på din iPhone hver gang du skal laste opp en fil som er lagret på telefonen?

Nå trenger du ikke lenger det, i hvert fall ikke om du kjører nyeste versjon av operativsystemet, iOS 8.

LES OGSÅ: OneDrive blir bedre på bilder

Direktelagring

I en rykende fersk utgave av Dropbox for iOS, introduseres nemlig muligheten til å lagre filer til din konto fra en hvilken som helst app via det såkalte delearket, altså dialogboksen som spretter opp når du trykker på deleknappen på en fil.

Så for eksempel kan du åpne et bilde i Foto-appen, trykke på deleknappen og velge «Save to Dropbox».

<strong><b>VELG MAPPE:</strong></b> Fra det nye iOS-delearket kan du også velge hvilken mappe på Dropbox-kontoen du vil laste opp til. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VELG MAPPE: Fra det nye iOS-delearket kan du også velge hvilken mappe på Dropbox-kontoen du vil laste opp til. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Dersom du ikke ser dette alternativet, eller utvidelse som det egentlig er, må du åpne delearket på en fil du ønsker å dele, bla helt til høyre i den nederste raden med ikoner og trykke på «Mer» for å aktivere det.

Fra samme vindu kan du også omorganisere på utvidelsene. Dra i de tre strekene for å flytte på de. Er du ivrig Dropbox-bruker, ønsker du kanskje å plassere Dropbox først?

LES OGSÅ: Apple kutte prisene for iCloud

Nå kan iOS-appene snakke sammen

Den nye delingsfunksjonen til Dropbox kommer som en følge av at Apple introduserte et nytt utvidelsessystem i iOS 8 i fjor høst. Det åpnet blant annet for flere delingsmuligheter mellom apper, for eksempel Pinterest-deleknapp i Safari eller Instagram-deleknapp i Bilder-appen.

Men tredjepartsappene må selv få på plass slik funksjonalitet.

For iOS-brukere er dette ganske ferskt og utrolig praktisk, men Android-brukere har kunnet gjøre dette i en årrekke allerede.

Den oppdaterte Dropbox-appen kan lastes ned nå fra App Store.

LES OGSÅ: Dropbox får minnekortstøtte på Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer