Apple introduserer 72 nye emojier i iOS 10.2

Endelig kommer panneklask-emojien til iPhone

Den neste iOS-oppdateringen byr på enda flere utrykksmuligheter.

ETTERSPURTE: Blant de nye emojiene som snart er å finne på iPhone og iPad er panneklask, trekke på skuldrene og krysse fingre. Foto: Kirsti Østvang
ETTERSPURTE: Blant de nye emojiene som snart er å finne på iPhone og iPad er panneklask, trekke på skuldrene og krysse fingre. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat som vi har politikere som bestemmer lovene og reglene vi har å forholde oss til i samfunnet, finnes det en egen gruppe mennesker som bestemmer hvilke emojier vi kan bruke på mobilen.

Gruppen kalles for Unicode Consortium, og de jobber med å få symboler til å fungere på tvers av alle datamaskiner og andre enheter.

Cirka én gang i året slipper de en ny versjon av den såkalte Unicode-standarden, og i sommer ble utgave 9.0 godkjent, med blant annet 72 nye emojier.

På listen over de nye emojiene finner vi blant annet «Rolling on the floor laughing», eller ROFL, som det gjerne forkortes, Pinocchio-lyvenese, facepalm, selfie, krysser fingrene, avtale, bacon, skål og agurk.

Kommer til iPhone i iOS 10.2

Det er opp til produsentene å innføre Unicode 9.0 på sine mobiler, nettbrett og PC-er.

Mandag kveld slapp Apple den første testversjonen av iOS 10.2 med støtte for de nye emojiene. Når oppdateringen slippes for alle, er foreløpig ikke kjent, men det blir trolig i løpet av den neste måneden eller to.

Ønsker du å prøve emojiene allerede nå, kan du melde deg inn i Apples Beta Software Program.

Flere ansikter, håndbevegelser, dyr og mat

Facepalm, eller panneklask, tipper vi kommer til å bli svært populær, sammen med den nye trekke på skuldrene-emojien. Kryssede fingre er det også mange som har etterlyst.

ROFL: Hvis du har skikkelig lættis, kan du nå bruke den nye ROFL-emojien. Eller hva med en klovn? Er du forkjøla, bruk en emoji som snyter seg i nesa. Fistbumpe kan du også gjøre. Skjermdump: Kirsti Østvang
ROFL: Hvis du har skikkelig lættis, kan du nå bruke den nye ROFL-emojien. Eller hva med en klovn? Er du forkjøla, bruk en emoji som snyter seg i nesa. Fistbumpe kan du også gjøre. Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Føler du deg dårlig, kan du nå sende avgårde et grønt «jeg holder på å kaste opp»-ansikt. Gravide får endelig også sin egen emoji.

GREIERE FOR GRAVIDE: Venter du barn, blir det nå lettere å uttrykke seg via emojier. Grønt ansikt, gravid kvinne og masse ny mat! Skjermdump: Kirsti Østvang
GREIERE FOR GRAVIDE: Venter du barn, blir det nå lettere å uttrykke seg via emojier. Grønt ansikt, gravid kvinne og masse ny mat! Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Flere nye dyr, som rev, and, ugle, gorilla og blekksprut, er også på plass. Det er også en del ny mat og drikke.

Emoji-likestilling

Det er også 16 nye yrker på plass i de nye iOS-emojiene, tilsammen 32 på tastaturet - en for menn og en for kvinner.

Hver av dem igjen finnes i seks forskjellige hudfarger, så da blir det totalt 192 forskjellige alternativer, ifølge Emojipedia.

FLERE NYE YRKER: Nå får også kvinner være bonde, ingeniør og astronaut - eller vice versa. Skjermdump: Kirsti Østvang
FLERE NYE YRKER: Nå får også kvinner være bonde, ingeniør og astronaut - eller vice versa. Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Det siste året har både Apple og Google gjort en innsats for å få mer likestilte emojier, både hva gjelder kjønn og hudfarge.

Den nyeste Android 7.1 Nougat-oppdateringen inneholder også de nye emojiene i Unicode 9.0

Pusser opp gamle emojier

I tillegg til å innføre alle de 72 nye emojiene, har Apple også pusset opp en del av de gamle. De fleste er litt penere, med flere detaljer.

Da Apple lanserte iOS 10 tidligere i høst, var det også noen emoji-nyheter inkludert, deriblant flere kvinnelige emojier, et regnblueflagg og en ny pistol-emoji (fra ordentlig pistol til lekepistol).

LES OGSÅ:
iPhone-emojiene får flere hudfarger
Slik får du emoji på Mac
Emoji kan gjøre mobilregningen høy i utlandet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!