Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. Foto: Google
Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. Foto: GoogleVis mer

Endelig Chrome til Android

Google lanserer betaversjon av den populære nettleseren.

Nettleseren som følger med Android-operativsystemet har alltid vært ansett for å være både god og rask.

Likevel mener Google at det er rom for forbedring, og slipper derfor nå Android-versjonen av sin stadig mer populære Chrome-nettleser (som ellers har gjort stor suksess på PC og Mac).

Les også: Nå er Chrome 15 mest brukte nettleser

Vi må vente litt

Android-versjonen av nettleseren er fremdeles i beta, og kommer med noen forbehold. Først og fremst at den faktisk ikke er tilgjengelig i Norge per i dag! Men det kommer - og nyheten er såpass viktig at vi velger å skrive om det likevel.

Her introduserer Google den nye nettleseren.

Dessuten, når den først kommer, vil den bare fungere på mobiltelefoner og nettbrett som kjører den nyeste versjonen av Android, altså Ice Cream Sandwich. Denne finnes foreløpig bare på et fåtall enheter (blant annet Samsungs Galaxy Nexus), men stadig flere produsenter ruller ut oppdateringer til sine modeller i løpet av våren.

Full synkronisering

Når det er sagt er funksjonaliteten veldig interessant. Du kan logge deg inn med den samme Google-kontoen du bruker på datamaskinen din, og få øyeblikkelig synkronisert bokmerker, få opp de samme fanene som på PCen og autoutfylling av adresser du besøker ofte på datamaskinen.

Google nevner også ypperlig hastighet og brukervennlighet tilpasset mobile enheter. Navigasjonen mellom faner skal for eksempel være veldig enkel. Nettleseren zoomer også inn på lenker for å gjøre det enklere å klikke på liten tekst på en liten skjerm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode førsteinntrykk

Som sagt, vi får for øyeblikket ikke testet nettleseren, men mange andre har allerede gjort det: Anerkjente nettstedet som TechCrunch og Engadget er veldig fornøyd.

Smartmobiler selger bedre enn PC-er