iPhone X-brukere får egne Snapchat-filtre

Enda bedre Snapchat-filtre med Apples toppmodell

Bruker den nye kamerateknologien i iPhone X.

MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MER "REALISTISKE": De nye Snapchat-filtrene til iPhone X skal være mer realistiske enn de vanlige filtrene. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Snapchat har gjort stor suksess med sine ansiktsfiltre siden de ble lansert høsten 2015. De er populære blant brukerne, og kommer stadig vekk i nye varianter.

Nå har imidlertid Snapchat lansert et sett med egne filtre for iPhone X-brukere som er spesielt laget for det såkalte TrueDepth-kameraet på Apple-telefonen, skriver The Verge.

Snapchat har brukt såkalt AR, augmented reality, eller «utvidet virkelighet» på norsk, for å gjøre at filtrene sitter bedre på ansiktet, noe som skal gjøre at de ser mer realistiske ut - all den tid man kan kalle Snapchats filtre realistiske.

3D-modell av ansiktet

TrueDepth-kameraet er det som sørger for at du kan låse opp iPhone X med ansiktet. Løsningen består av to kameraer, et vanlig kamera og et infrarødt kamera som stråler 30.000 infrarøde prikker på ansiktet for å lage en 3D-modell, som mobilen kan analysere.

I tillegg til Face ID-ansiktsopplåsning, brukes TrueDepth-kameraet til blant annet Apples nye animoji-funksjon, hvor du kan lage en animert emoji med dine egne ansiktsuttrykk.

SLIK SER DE UT: Ansiktsfiltrene, altså. Vi synes de ser bedre ut enn de vanlige Snapchat-filtrene, men om det er takket være Apples teknologi eller selve filtrene, kan man alltids diskutere. Foto: Kirsti Østvang
SLIK SER DE UT: Ansiktsfiltrene, altså. Vi synes de ser bedre ut enn de vanlige Snapchat-filtrene, men om det er takket være Apples teknologi eller selve filtrene, kan man alltids diskutere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Tre nye filtre

Tredjepartsutviklere kan ta i bruk noe som kalles for ARKit for å dra nytte av TrueDepth-teknologien, slik som Snapchat nå altså har gjort.

I tillegg til at Snapchats TrueDepth-filtre etter sigende vil sitte bedre på ansiktet, vil de også tilpasse seg ut i fra lyssettingen du befinner deg i, noe som åpner for bedre skyggelegging. Man får også en mer uskarp bakgrunn.

iPhone X-brukere får i første omgang tre nye filtre å leke seg med (se skjermbildene over), men enn så lenge er det ingen måte å se hvilke som er tilpasset Apples telefon og ikke.

De er dog de tre første filtrene som dukker opp når du aktiverer funksjonen.