<B>ET SLAGS TREKLØVER:</B> Det er ikke så vanskelig å se at Nokia E72, 3710 og 5530 er rettet inn mot hver sin målgruppe.
ET SLAGS TREKLØVER: Det er ikke så vanskelig å se at Nokia E72, 3710 og 5530 er rettet inn mot hver sin målgruppe.Vis mer

En-to-tre nye Nokia-mobiler

Dresskledd? Rosa tyggegummi? Alle får.

Nokia har igjen åpnet mobilslusene, og tar tre svært ulike modeller til markedet i ett stort jafs.

Det vil si, de slipper dem ikke . Nokia E72, 5530 Xpress Music og 3710 oppgis å være butikklare i henholdsvis slutten av tredje kvartal, tredje kvartal og fjerde kvartal i år, noe som betyr at du må smøre deg med både tålmodighet og solkrem i løpet av sommeren før du faktisk kan plukke opp et eksemplar.

Mye business og litt pleasure

Nokia E72 fortsetter der suksessen E71 slapp, en telefon vi forøvrig likte svært godt da den ble lagt på testbenken mot slutten av tredje kvartal i fjor.

Utseendet avslører at den fortsatt har et bestemt blikk rettet mot dresskledde menn med et usunt forhold til jobbmailen, ikke minst i form av et epost- og meldingsvennlig tastatur og det tynne designet som gjør at mobilen ligger godt i innerlomma.

Forbedringene fra E71 er små, men tydelige. E72 har blant annet fått 3.5 millimeter lydutgang som gjør at du kan bruke alle typer hode- og øretelefoner sammen med mobilen, mens autofokus-kameraet er oppgradert til fem megapiksler.

NYTT STYRESETT: Den optiske styreflaten (i midten) skal fungere som en slags trackpad.
NYTT STYRESETT: Den optiske styreflaten (i midten) skal fungere som en slags trackpad. Vis mer

Prosessorhastigheten og batterikapasiteten er også forbedret, mens navigeringstasten fra E71 er byttet ut med en "optisk navigasjonstast", som skal fungere som en slags minimus. Samsung har blant annet forsøkt noe liknende tidligere, med vekslende hell, så kryss fingrene for at Nokia mer eller mindre har perfeksjonert teknikken.


E72 er også utstyrt med samme epost-funksjonalitet som du finner i E75, Nokia Messaging, en løsning vi likte svært godt da sistnevnte ble testet for to måneder siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilen har fortsatt A-GPS, Wlan og HSDPA-tilknytning (sistnevnte skal være ytterligere forbedret siden E71), en relativt beskjeden vekt på 128 gram og QuickOffice-programvare.

Prisen oppgis til 350 Euro (uten avgifter), eller rundt 3100 kroner pluss moms.

Xpress Music

Nokias fortsetter å vise fram sin trykkfølsomme side, som begynte med 5800 Xpress Music.

5530 Xpress Music satser som navnet tilsier på å fange interessen fra i overkant musikk- og medieinteresserte mobilbrukere, og har blant annet en 2.9 tommer stor, trykkfølsom widescreen-skjerm, 4GB minnekort, 27 timers musikkavspilling, Wlan, og fem forskjellige farger å velge mellom.

Nokia trekker blant annet fram en "scrollende" kontaktliste som en av nyvinningene på 5530, men det er, naturlig nok, ikke scrollingen i seg selv som er interessant. Lista har plass til 20 kontakter, og gir oversikt over hver enkelt kontakts meldings- og nettverksvirksomhet.

Telefonen har også én-trykkstilgang til sosiale nettverkstjenester som Facebook og MySpace, og en ifølge Nokia innovativ kontaktkarusell. Den viser miniatyrbilder for inntil 20 kontakter, og gir tilgang til hele kommunikasjonshistorikken (vi beklager bruken av det ordet) til hver kontakt - alt fra epost, siste samtale, bilder knyttet til vedkommende og Facebook-oppdateringer dukker opp her.

Prisen er satt til 199 Euro (eks. avgifter), eller rundt 1800 kroner pluss moms.

Nokia 3710.
Nokia 3710.
Nokia 3710.
Nokia 5530 Xpress Music.
Nokia 5530 Xpress Music.
Nokia 5530 Xpress Music.
Nokia E72.
Nokia E72.
Nokia E72.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Inn i folden - 3710

Foldetelefonen er fortsatt ikke død, og Nokia hevder i en pressemelding at fortsatt etterspørres mobiler som er enkle å bruke og pene å se på.

Nokia 3710 er det med andre ord ikke så mye å si om hva funksjonalitet angår, annet enn at den har et oppfrisket og forenklet menysystem med, kamera med 3.2 megapiksler, plass til SD-minnekort på opptil 8GB, GPS, og nytt fotogalleri.

Forventet pris er 140 Euro (uten avgifter), eller 1250 kroner eks. mva.