Det finnes flere tastaturløsninger for iPhone. Dette er Boxwave Keyboard Buddy.
Det finnes flere tastaturløsninger for iPhone. Dette er Boxwave Keyboard Buddy.Vis mer

Ekstra tastatur til iPhone?

Er du villig til å gå med en tykkere telefon i lomma, finnes det muligheter.

Ikke alle synes det er like greit å skrive direkte på en telefonskjerm – graden av skrivefeil blir ofte høyere, og det er heller ikke mulig å skrive i "blinde". I tillegg opptar tastaturet en ganske stor del av skjermen, som gjør at du ikke ser så veldig mye av det du har skrevet.

Det finnes imidlertid løsninger beregnet for iPhone som gjør at du får et eksternt, fysisk tastatur der selve tastaturet går i ett med resten av telefonen.

NUU Minikey er én av dem; et telefonetui som også lar deg skyve ut et tastatur med 42 taster, i tillegg til at de fleste av tastene har flere funksjoner dersom du holder en funksjonsknapp inne.

Ekstra tastatur til iPhone?


Minikey har også piltaster slik at det er enkelt å flytte markøren mens du skriver, og har dessuten et bakbelyst tastatur som gjør at du også ser tastene når det er mørkt. Tastaturet har sitt eget batteri som lades via USB og kommuniserer med telefonen via Bluetooth. For å spare batteriet brytes også denne kontakten etter 10 minutters dersom du ikke har skrevet noe.

Merk at Minikey kun er tilgjengelig for iPhone 4.

Tastaturet selges blant annet hos Amazon og koster 58 britiske pund (ca 520 kroner med dagens kurs).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere løsninger

Ekstra tastatur til iPhone?


Også den amerikanske nerdebutikken Thinkgeek tilbyr et tastatur tiltenkt samme bruk. Vi må innrømme at løsningen fra MUU ser litt mer elegant ut i våre øyne, og at dette tastaturet heller ikke har bakbelyste taster, men det finnes derimot utgaver både for iPhone 4 og iPhone 3GS.

Dessuten er prislappen mer hyggelig – $40, eller rundt 220 kroner med dagens kurs.

Dette er nerdenes nettbutikker

En annen løsning er Boxwave Keyboard Buddy, som også fungerer som et utskyvbart Bluetooth-tastatur. Det har også en av og på-bryter og skal holde i 45 døgn på én oppladning. Prisen er $70 (ca 390 kroner) fra selskapets nettsider.

Billig fra Hong Kong

Ekstra tastatur til iPhone?


Den Hong Kong-baserte nettbutikken DealExtreme har også iPhone-tastatur til salgs, for eksempel dette, som også havner under den berømte 200-kronersgrensa. Dog er ikke dette et uttrekkbart tastatur, og det er derfor ikke nødvendigvis så komfortabelt å bruke telefonen i det daglige med en slik løsning.

Les også: Kjekt fotostativ for iPhone 4

PS! Siden ingen av disse har norske tegn, tviler vi på at det er mulig å skrive æøå på disse tastaturene (men du kan selvsagt bruke skjermen for disse tegnene), og husk også at du også må betale fortollingsgebyr og merverdiavgift når du bestiller disse til Norge. Dette kan du beregne med DinSides toll- og momskalkulator

Har du erfaring med lignende løsninger hører vi som vanlig fra deg i kommentarfeltet under.