Denne lille dingsen fra Sony kan lade mobilbatteriet når du er gått tom for strøm.
Denne lille dingsen fra Sony kan lade mobilbatteriet når du er gått tom for strøm.Vis mer

Ekstra mobilbatteri fra Sony

To ulike modeller – gir deg opp til 4000mAh ekstra kraft med på tur.

Batteriet, ja. Det varer ikke alltid så lenge på en nymotens smarttelefon.

Mens de gamle storhetene med én gråfarge i displayet varte i ukesvis før man måtte lade, må de fleste nå til dags plugge i strømmen opptil flere ganger i uka.

Og en langhelg på hytta uten strøm gjør at man må være ekstra sparsommelig – med mindre du har med seg et ekstra batteri i baklomma, da.

USB-batterier fra Sony

Sony har lansert to eksterne batterier som kan brukes med enhver enhet som trekker strøm fra USB. Med i pakken får du en micro USB-kabel, som i utgangspunktet gjør at de fleste mobiltelefoner (blant annet bortsett fra Apple sine) kan lades, men det er ingenting i veien for at du kan plugge i en iPhone-ladekabel heller.

Ekstra mobilbatteri fra Sony


Batteriene finnes i to versjoner, med henholdsvis 4000 og 2000 mAh kapasitet. Sammenligner du dette med batteriet som sitter i en smarttelefon i dag, er det ganske vanlig med 1500-1700 mAh kapasitet. Dermed vil det største batteriet kunne fullade telefonen din et par ganger og fortsatt ha litt krefter til overs. Merk at det minste lades opp via USB-porten, mens det største krever strømtilkobling.

LED-lys på batteriet gir også en indikasjon på hvor mye kapasitet som gjenstår. Ett år etter fullading skal batteriene fortsatt ha 80% av kapasiteten igjen. Batteriene tar for øvrig ca 6 timer å fullade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Modellnavnene er CP-A2LS for 4000mAh-versjonen (45+145g, du trenger bare den siste med deg på tur) og CP-ELS for 2000mAh-versjonen (87g). Veiledende priser er henholdsvis 399 og 199 for de to batteriene.