Eksplosivt salg av Google-mobiler

Android mer populært enn iPhone i USA.

I andre kvartal i år (april-mai-juni) ble det solgt flere Android-telefoner enn iPhones i USA, viser tall som analyseselskapet Nielsen Company nylig har offentliggjort. USA er verdens største marked for smarttelefoner.

Smartmobiler er en benevnelse som ofte brukes på telefoner som kan installeres programmer på, og som kan brukes som små datamaskiner. I USA utgjør salget i skrivende stund rundt 25% av totalmarkedet for mobiltelefoner.

Les også: Færre bruker Firefox

Øker klart mest

Ifølge statistikken har Android-salget i løpet av andre kvartal økt fra 17 til 27%, mens totalt antall solgte iPhones andel har sunket fra 27 til 23% av totalen. Det er imidlertid grunn til å påpeke at statistikken kun inneholder første uken med salg av iPhone 4, Apples siste tilskudd til iPhone-familien, som allerede er solgt i mer enn 3 millioner eksemplarer.

Android er dessuten et system som finnes på en rekke telefoner fra forskjellige leverandører, mens iPhone OS (nå iOS4), kun var tilgjengelig på én modell, iPhone 3GS, fram til iPhone 4 ble lansert i sommer.

Ennå ikke på topp

Men selv om salget av Android-mobiler skyter i været, er det et helt annet system som ligger på topp i USA. Blackberry er fortsatt den smartmobilen det selges mest av, med 33% andel i andre kvartal. Hvis kurvene viser samme tendens fremover, vil det imidlertid ikke gå lang tid før Blackberry passeres av Android.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosivt salg av Google-mobiler


Kilde: Nielsen Wire.