Ja, hva gjør du egentlig når telefonen din blir borte? Det finnes faktisk apper for sånt. Foto: Kirsti Østvang
Ja, hva gjør du egentlig når telefonen din blir borte? Det finnes faktisk apper for sånt. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Easy Finder: Tyveribeskyttelse for Android

Redd for å miste eller bli frastjålet Android-telefonen din? Da trenger du en app som denne.

Smarttelefoner er populære, dessverre også blant lommetyver.

Det finnes heldigvis mange måter du kan sikre telefonen din på, eller i hvert fall sørge for at uvedkommende ikke får tilgang til all din personlig informasjon.

Du kan lese flere tips i vår artikkel om hvordan du sikrer mobilen mot tyveri.

Bruk en sporingsapp!

Men hva gjør du når din kjæreste eiendel forsvinner? Alt håp er ikke nødvendigvis ute.

Har du en iPhone eller iPad gjør du lurt i å ha Apples "Find My iPhone"-app (gratis fra App Store her) installert. Med denne kan du enkelt spore iOS-enheten din, og fjernslette data om nødvendig.

Hvis du har en Android-telefon har du flere lignende apper å velge mellom. En interessant nykommer er NQ Mobile Easy Finder, som vi har kommet over via nettsiden AddictiveTips.

Les også: Mistet telefonen? Slik finner du den!

Slik fungerer den

Easy Finder har flere funksjoner, selv om den foreløpig bare er i betaversjon. Den kan blant annet spore enheten din og slette all data om du ønsker det. Du kan også ta sikkerhetskopi av kontaktene, samt ta et bilde med kameraet og sende det til deg slik at du kan identifisere tyven.

Appen koster i utgangspunktet ingenting å laste ned, men for å få tilgang til alle funksjonene, som mobilsporing i sanntid og datasletting, er du nødt til å oppgradere til en "premium"-versjon til 2,99 dollar i måneden, eller rundt 18 kroner. Du får riktignok lokalisert telefonen i gratisversjonen, men du kan ikke se bevegelsene på kartet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom enheten forsvinner, kan du logge inn på nettsiden find.nq.com for å ta i bruk de ulike funksjonene. Her kan du på et kart lokalisere hvor mobilen eller nettbrettet befinner seg. Da vi prøvde tok det noen sekunder før telefonen dukket opp med omtrent riktig adresse.

Easy Finder: Tyveribeskyttelse for Android


Du kan også sende en alarm til telefonen, eller sende en tekstmelding med en egendefinert tekst. I tillegg kan du fjernlåse telefonen med en firesifret kode, som vil fungere selv om en tyv skrur den av og på.

I tillegg til å utføre oppgaver i webgrensesnittet kan du også sette opp appen slik at funksjonene aktiveres automatisk dersom noen prøver å låse opp telefonen uten å lykkes, det vil si hvis noen taster inn feil kode- eller mønsterlås. Du velger selv hvor mange forsøk som skal til før de utløses.

En annen kjekk funksjon: Hvis noen setter inn et nytt sim-kort i telefonen din, kan du også få beskjed om det, og gjøre eventuelle grep.

Se flere bilder:


NQ Mobile Easy Finder fungerer ganske bra til å spore opp en forsvunnet Android-enhet, men den store ulempen er at du må betale for å få tilgang til de beste funksjonene som sanntidssporing og fjernsletting av data. Er du ute etter en app som lar deg lokalisere, låse og varsle enheten din helt gratis, er den imidlertid verdt å sjekke ut.

NQ Mobile Easy Finder er gratis på Google Play og kan lastes ned herfra.

Les også: Lås Android-apper med App lock